Drumul dragostei s-a șifonat

S-a întâmplat ca vara asta să vizitez Alba-Iulia. La sugestia unei colege de serviciu, am ales să ne cazăm la Pensiunea Drumul dragostei, la câțiva kilometri de oraș.

La întoarcere, așa cum obișnuiesc de ceva vreme, am făcut o evaluare a pensiunii pe Booking (am făcut rezervarea pe booking.com), pe Tripadvisor și pe pagina de Facebook a pensiunii.

Pe booking.com:

 • Puncte tari: Terasa
 • Puncte slabe: Nu poți lua micul dejun, nici măcar să bei o cafea până la ora 10. Mâncarea foarte bună, dar cam scumpă, după părerea mea, iar meniul modest. Personalul din restaurant neprietenos.

Pe tripadvisor.com am scris așa:

„The rooms are clean, they have TV and a little fridge, but no hairdryer. The terrace outside is beautiful but you have no privacy because the rooms are very close to each other. The food is very tasty but expensive from my point of view and the menu is poor. There was no breakfast and no coffee until 10. At least they said we have to wait until 10 o’clock for breakfast and coffee. We didn’t. They have a clean pool, but we didn’t use it so I have no opinion about it.”

Pe pagina lor de Facebook, am apreciat pensiunea cu 3 steluțe (asta înseamnă It’s OK, nu e nota 3, ca la școală).

Pensiunea Drumul dragostei

Cum au trecut câteva luni de atunci, nu m-am mai gândit la asta. Până azi dimineață, când am deschis FB, să văd ce s-a mai întâmplat cât am dormit, și am dat de o notificare de la pensiune. Mi-au răspuns așa:

 „Să fiți sănătoasă și să evaluați munca celorlalți mulți ani de aici înainte! Mulțumim!” (sună ca o înjurătură, nu?).

Woooo! Câtă supărare! Oare ce le-or fi scris celor (mai puțini, e drept) care le-au dat una sau două stele?

Am fost curioasă și am intrat pe booking.com, să văd dacă mi-au răspuns și acolo. Da, mi-au răspuns. Așa:

„Vă sfătuim pe viitor să vă alegeți cazări cu mic dejun inclus. Anul acesta în gastromanie se preferă meniul modest dar BUN. Personalul din restaurant sunt oameni liberi și sunt prietenoși cu OAMENI PRIETENOȘI. Nota ta nu ne afectează, existăm de 10 ani și ne dezvoltăm în continuare.”

Le răspund aici:

 1. Vă sfătuim pe viitor să vă alegeți cazări cu mic dejun inclus. Nu despre mic dejun inclus era vorba. Ci despre ora târzie, după părerea mea, la care se poate servi micul dejun. Sau măcar o cafea. În plus, site-ul booking.com nu e cel mai bun loc în care hotelierii să dea sfaturi turiștilor. Vă sfătuiesc să vă faceți un blog pentru asta, dacă tot e să dați sfaturi.
 2. Anul acesta în gastromanie se preferă meniul modest dar BUN. Se zice gastronomie, dar nu ne împiedicăm de un amănunt. Vă spun un secret: nu toți turiștii au aceleași preferințe, deci nu prea înțeleg ce înseamnă „se preferă”. Și da, mâncarea a fost bună, așa după cum am scris. Doar că mi-ar fi plăcut să am mai multe opțiuni.
 3. Personalul din restaurant sunt oameni liberi și sunt prietenoși cu OAMENI PRIETENOȘI.  Personalul sunt? HmmPersonal neprietenos (unfriendly staff) e o expresie mai light pentru personal neprofesionist. Nu se pune problema să se împrietenească cu turiștii. Vă sugerez să afișați la intrare, poate și pe pagina de FB: Servim doar turiștii prietenoși.
 4. Nota ta nu ne afectează, existăm de 10 ani și ne dezvoltăm în continuare. Nota ta? Parcă nu ne împrietenisem, nu? Vă doresc „succesuri!”. Dacă vreți, vă cânt și „La mulți ani!”

Sunt câțiva ani de când am evaluat restaurantul Jardines de Zoraya din Granada și am apăsat, din neatenție, pe o stea în loc de cinci stele. După câteva minute, am primit un mesaj privat pe FB, în care eram întrebată ce m-a nemulțumit că am evaluat restaurantul cu o stea. Le-am explicat că e o greșeală și am întrebat cum pot remedia situația. I-au contactat pe cei de la tripadvisor.com să-mi deblocheze ratingul, ca să-l pot modifica. Asta da preocupare pentru satisfacția clientului și pentru imaginea restaurantului, până la urmă. M-am întrebat cum ar reacționa un prestator de servicii din România într-o situație asemănătoare. Iată că am primit răspunsul. E adevărat că vorbim de trei stele, nu de una :). Și mai vorbim de România, nu de Spania :(.

Cu siguranță, data viitoare n-o să mai merg pe Drumul dragostei, că e unul șifonat. Or mai fi și alte drumuri în țara asta. Dacă nu, în alte țări.

Publicitate

4 gânduri despre „Drumul dragostei s-a șifonat

 1. Foarte putini hotelieri din Ro stiu cum sa raspunda clientilor, adica cunosc regulile comunicarii. Majoritatea intra in razboi cu acestia si din pacate reflecta nu numai mentalitatea dar si ce tip de servicii vei primi. Adica eu nu am nicio garantie ca undeva unde ”merge si asa” si clientul este luat de sus se respecta standardele alimentare, lantul aprovizionarii s.a.m.d. Trebuie sa mai invatam multe, am vazut si eu pe booking raspunsuri foarte gresite de la diferiti hotelieri, suna foarte neprofesionist, dar fiecare cum crede isi continua afacerea, desigur.
  Si da, am nevoie de optiuni si am nevoie de cafea dimineata, ora 10 este o gluma

  Apreciat de 1 persoană

 2. Depinde totuși de ceea ce ați avut în oferta.Oaspetii de multe ori nu citesc cu atentie oferta sau regulile casei.De multe ori de asemenea prea multa atenție li se pare un afront de intimitate.Fiecare cu personalitatea lui.De aceea este cel mai indicat comunicarea directa.Respectul unuia fata de celălalt sa primeze.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.