Perle de Colin Falconer

Despre autor:

Colin Falconer este un autor australian, născut la Londra. La 18 ani, și-a părăsit jobul pe care-l avea la Londra și a plecat în Maroc. După ce a călătorit prin Spania și Africa, s-a întors în Europa și a plecat în Suedia să viziteze o prietenă. După ce s-a întors acasă, a dat examen pentru a deveni jucător profesionist de fotbal, dar nu l-a promovat. A plecat în Asia, iar călătoria pe care a făcut-o în Thailanda, India, Burma și Laos l-a inspirat pentru romanele lui viitoare.

În cele din urmă, a emigrat în Australia, a început să scrie și a publicat 12 romane, traduse în mai multe limbi. A continuat să călătorească, ca să se documenteze pentru romanele sale și a ajuns în Spania, Africa de Sud, Mexic și Peru.

A fost căsătorit cu Helen și are două fete.

Poți citi mai multe despre Colin Falconer aici.

Despre carte:

Perle de Colin FalconerEditura: Aldo Press
Anul apariției: 2007
ISBN: 973-701-035-3
Număr de pagini: 340
Coperta: Broșată

Perle este o poveste despre ambiție, obsesii, dorința de îmbogățire, lăcomie, răzbunare dar și despre recunoștință și iubire. Totul se întâmplă în prima parte a secolului al XX-lea, începând cu anul 1913.

Cameron McKenzie vine din Scoția și traversează jumătate de lume, tocmai până pe coasta de vest a Australiei, unde intră în lumea dură a căutătorilor de perle, sperând să-și îndeplinească visul din copilărie și să se îmbogățească.

Nu trece mult până când Cam găsește o perlă mare și frumoasă, care pare valoroasă, așa că el speră s-o vândă și să câștige mulți bani de pe urma ei.

„Se spune că sunt două lucruri care pot schimba destinul unui om: unul este norocul, celălalt este curajul. Fără curaj, omul nu-și poate fructifica norocul. dar fără noroc, un om ar putea fugi speriat toată viața și asta n-ar avea nicio importanță pentru averea lui. Dar în acel unic moment când își dă seama că i se-ntoarce norocul și simte vântul schimbării în aer, dacă are destul sânge-n vine, el își poate schimba viața pentru totdeauna.”

Lui Cameron McKenzie nu-i lipsește curajul, dar norocul lui pare să fie schimbător. Patrick Flynn îi fură perla, iar McKenzie jură să se răzbune. Dar destinul i-o scoate în față pe Kate, fiica lui Flynn, de care se îndrăgostește. Ea rămâne însărcinată, dar Cam decide că, pentru el, mai important este să găsească perla care-l va îmbogăți decât dragostea pentru Kate.

Nu doar Cam, ci și alte personaje iau decizii greșite și asta până la sfârșitul poveștii, cam dezamăgitor, trebuie să recunosc.

Perle de Colin Falconer

Lungi perioade petrecute pe mare, renunțarea la femeia iubită, trădări, crime, recunoștință, organismul chinuit de claustrofobie și de boala scufundătorului. Toate astea pentru ce? Pentru ambiția de a deveni bogat. Până la urmă a meritat?

„Se uită în jur la bucătăria aproape goală, la scaunele pătate și la pereții goi de tablă, gândindu-se la casa lui din Glasgow, la sărăcia lucie a vieții de-acolo pe care jurase s-o lase în urmă. „Tot ce-am făcut a fost să schimb un tip de eșec cu altul. În loc de case gri, cu etaj și ploaie rece aici există țânțari și căldura înăbușitoare.”

Un personaj nesuferit

George Niland, cel mai vânat burlac din Broome, fiul și apoi moștenitorul unui bogat om de afaceri, este refuzat inițial când o cere în căsătorie pe Kate, dar profită de nefericirea ei când este părăsită de Cam și se căsătorește cu ea. Este un om meschin, distant și lipsit de patimă, care profită de averea și de poziția sa în comunitate pentru a se răzbuna pe rivalul său. Căsnicia lor este nefericită, iar George face tot ce poate ca să-i inducă lui Jamie, fiul lui Kate o părere proastă despre Cam.

O carte pe care mi-a făcut plăcere s-o citesc, o lectură potrivită pentru week-end sau pentru o după-amiază ploioasă.

Mulțumesc Literaturii pe tocuri care a inițiat campania #PromovamLiteratura, căreia m-am alăturat de curând.

Rămâi pe fază, campania continuă :)! Urmează alte cărți interesante.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.