Aerul pe care îl respiri de Care Santos

Despre autoare:

Care Santos este o scriitoare catalană, despre care poți citi mai multe aici.

Despre carte:

aerul-pe-care-il-respiriProdus publicat în 2014 de Humanitas Fiction
Colecția Raftul Denisei
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 456
ISBN: 978-973-689-776-4

Barcelona, anticari, cărți vechi pierdute, o copertă frumoasă și Care Santos. Toate sunt ingredientele unei cărți pe care am cumpărat-o fără să mă gândesc de două ori, imediat ce am dat ochii cu ea. Mă așteptam să fie o carte care să-mi placă foarte mult, mai ales că nu demult am citit Poftă de ciocolată, de aceeași autoare, și mi-a plăcut foarte mult.

Așa că am început-o cu mult entuziasm, dar nu a trecut prea mult și mi-a trecut. Am perseverat, m-am gândit că poate după ce trec de primele 50 de pagini (cam asta e șansa pe care o dau unei cărți) o să-mi placă, dar nu a fost așa. Am ajuns la pagina 102 și am fost nevoită să capitulez. Acțiunea nu se lega, personajele erau multe și nu am ajuns să-mi dau seama care va fi legătura între ele, totul era foarte fragmentat, date istorice multe (deși îmi plac romanele istorice, probabil știi deja asta), o scriitură greoaie, nimic nu m-a făcut să continui s-o citesc. La asta pot să adaug și ideea nefericită a editorului să aleagă pentru scrisorile schimbate de personaje un font frumos, asemănător scrisului de mână, dar foarte greu de citit. Sugerez editurilor să se gândească și la cititori atunci când tipăresc o carte. Poate nu toți au o acuitate vizuală atât de ascuțită (ha! asta ca să fiu elegantă).

Așa că am abandonat-o și i-am dat o steluță pe Goodreads. Asta nu înseamnă că tu nu o poți citi.

În ce mă privește, e puțin probabil să revin s-o citesc. Cred că va sta mult și bine în colțul cărților exilate. Dar, nu se știe niciodată. Știi vorba aia: never say never.

Dacă crezi că merită o șansă, poți găsi cartea pe:

• librăriile online, Elefant și Libris

• site-ul Editurii Humanitas

Dacă ai citit cartea, spune-mi de ce ți-a plăcut (sau de ce nu).

∗ Articolul conține link-uri de marketing afiliat. Dacă achiziționezi cartea dintr-una din sursele recomandate, tu plătești același preț, iar eu primesc un mic comision, util pentru întreținerea blogului. Fapt pentru care îți foarte mulțumesc!

16 gânduri despre „Aerul pe care îl respiri de Care Santos

  1. multumesc de mentionare! chiar daca e vorba de o carte cu care amandoua n-am empatizat….sa speram ca vom avea mai mult fler toamna asta si vom avea sansa sa dam peste carti care sa ne dea peste cap, in sensul bun al cuvantului….mult spor la lectura si un sfarsit de an frumos!

    Apreciază

  2. Cea mai buna carte a acestei autoare pana acum a fost Incaperi ferecate.A avut o actiunea curgatoare,personaje bine conturate si o intriga exemplara.Nici pofta de ciocolata nu ma incantat peste masura dar Aerul pe care il respiri ma facut sa o pun jos dupa primele 100 de pagini.Pacat,mare mare pacat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.