Recomandări regale

13124821_1300068776689169_724710031754756235_n-min

Pentru că azi e 10 Mai, îți recomand un regal (așa se zice, nu?) de cărți frumoase. Și regale, pe deasupra :).

Copilărie regală

Produs publicat în 2014 de Corint
Format: 165×220
Număr pagini: 176
ISBN: 978-606-8623-55-9

„In 2013, Arhivele Naționale ale României au organizat o expoziție dedicată copilăriei membrilor Familiei Regale a României. Fotografii și documente inedite ne aduc azi mai aproape de copiii regali.

Fotografia a ocupat un rol important în viața Familiei Regale. Evenimentele și momentele importante erau imortalizate fie prin fotografii oficiale, fie de înșiși membrii familiei care erau pasionați fotografi.

Privind astăzi chipurile copiilor regali, înțelegem mai bine o istorie deseori neglijată și descoperim un trecut care ne e mult mai aproape decât credem.”

Balcicul Reginei Maria de Diana Mandache

Produs publicat în 2014 de Curtea Veche
Format: 215×215
Număr pagini: 204
ISBN: 978-606-588-741-1

„In aceasta carte, istoricul Diana Mandache prezintă drumul Reginei Maria de la Eastwell și Osborne, unde și-a petrecut copilăria și adolescența, până la îndrăgita reședinta regală de pe Coasta de Argint.

Balcicul devine un fel de imago mundi, iar Tenha Yuvah reprezintă centrul lumii, fiind casa în care se reunesc personaje importante din viața Reginei și din istoria regalității.

Destinul unui loc creat de suverana României Mari este urmărit îndeaproape de autoare și într-o serie de imagini, inclusiv fotografii personale ale Reginei atașate în jurnalul său. Toate reflectă dragostea acesteia pentru mare, flori și artă, dezvăluindu-i cititorului un nou univers regal, metamorfozat astăzi într-un loc de pelerinaj, de căutare a magiei Reginei Maria și de regăsire a unor valori spirituale.”

Crăciunul regal de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României

Produs publicat în 2013 de Curtea Veche
Colecția Casa regală
Format: 210×210
Număr pagini: 240
ISBN: 978-606-588-650-6

„Principesa Moștenitoare a României și Principele Radu al României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală și mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, așa cum a fost petrecut în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani.

In calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înțelesuri, în tradiții și credință, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, cand tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.

Astfel, acest volum este structurat în funcție de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă și ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă. In primul capitol, se vorbește despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai, petrecut, pe de o parte, la București: la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la reședința princiară din Șoseaua Kiseleff și la Palatul Elisabeta, iar pe de altă parte, la Sinaia (Castelele Peleș, Pelișor și Foisor), locul care rămâne, prin excelență, Scaunul Casei Regale.

Cel de-al doilea capitol cuprinde Crăciunul regal din exil (în principal reședintele Bramshill și Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia și Villa Serena de la Versoix, Elveția, și Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florența, Italia), precum și sărbătorile petrecute în România în anii 1989–2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv.

Al treilea capitol este dedicat Crăciunului regal din zilele noastre petrecut la Săvârșin de Regele Mihai și de familia sa, care, din anul 2001, au reluat tradițiile dinainte de plecarea Regelui în 1948.

In fine, ultimul capitol cuprinde mesajele de Crăciun ale Regelui Mihai din anul 2001 încoace.

Prin urmare, aceasta carte vă invită la o călătorie de un secol și jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o mașină, ci reședințele regale.”

Anul Regelui de Principele Radu al României

Produs publicat în 2011 de Curtea Veche
Colecția Casa regală
Format: 203×204
Număr pagini: 108
ISBN: 978-606-588-223-2

„Semnat de ASR Principele Radu al României, albumul este o prezentare amplă a vieții Familiei Regale, așa cum se desfășoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp, cu ocazia fiecarei sărbători sau vizite oficiale, dar și în momentele de zi cu zi.

Lansată în preajma celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, care va fi sărbatorită pe 25 octombrie, cartea a fost gândită ca un omagiu adus Majestății Sale, fiind al doilea proiect de acest gen realizat în această toamnă de editura Curtea Veche și Casa Regală a României, după lansarea CD-ului cu volum Muzica Regelui.

ASR Principele Radu al României scrie într-un stil cald și apropiat, volumul având astfel nu numai valoare documentară și istorică, ci și un stil accesibil și ușor de parcurs. Anul Regelui dovedește între coperțile sale că Familia Regală nu numai că nu a stat în loc, ci dimpotrivă, este foarte actuală și prezentă în viețile noastre și în istoria de zi cu zi a României.

Anul Regelui este structurat în patru capitole care poartă numele anotimpurilor și în care puteți descoperi cum se desfășoară un an în Familia Regală, care sunt preocupările Regelui Mihai I și care sunt activitățile în care Majestatea Sa este implicat. In tot acest timp, textul este completat de fotografii inspirate, unele recente, altele mai vechi, din arhiva Familiei Regale.

Albumul încearcă să dărâme barierele de protocol și rigoare impuse de statutul regal și să arate lumea ascunsă între copertine și perdele grele. Cartea răspunde curiozității oricărui om care dorește să afle mai multe despre Familia Regală. Sunt descrise în amănunt diferitele evenimente la care iau parte membri ai Familiei Regale a României, de la vizite externe, oficiale sau nu, până la întâlniri economice sau de lucru, de la jubilee, aniversări și ceremonii, la momente intime, petrecute între prieteni și rude. In finalul cărții există și cateva sectțuni de interes pentru publicul larg, precum un arbore genealogic, o listă a persoanelor care au primit decorații regale sau o prezentare amănunțită a etichetei ce se cuvine a fi respectată în prezența membrilor Familiei Regale a României.”

Eticheta regală de Sandra Gâtejanu Gheorghe

Produs publicat în 2014 de Curtea Veche
Format: 215×215
Număr pagini: 192
ISBN: 978-606-588-742-8

„Volumul de față nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda în față. Niciunul dintre noi nu se naște cu eticheta în sânge. Nu este o rușine ori o crimă faptul că greșim în comportamentul față de noi înșine, față de ai noștri sau față de societate. Rușine este să nu deschizi paginile unei astfel de cărți și să te încăpățânezi să crezi, în ciuda evidenței, că ai dreptate, refuzând să devii mai bun.“ – Alteța Sa Regală Principele Radu al României

„Este esențial să înțelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat și că protocolul, ceremonialul, precăderea nu pot fi ignorate sub pretextul că în secolul XXI nu au ce căuta reglementari «restrictive», cum sunt cele cerute de protocol. Eticheta este flexibilă și evoluează constant în raport cu transformările sociale și politice. Ceea ce contează este să înțelegem că respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiție pentru reușita evenimentelor private sau a celor oficiale.”

Prezentările cărților sunt preluate de pe elefant.ro. Pentru detalii, dă click pe titlul fiecărei cărți :).

 Lectură plăcută!

Publicitate

4 gânduri despre „Recomandări regale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.