Calendar: 23 aprilie

1616 – A murit dramaturgul, actorul și poetul britanic William Shakespeare (n.1564). Este privit ca cel mai important scriitor de limbă engleză și unul dintre cei mai importanți dramaturgi ai lumii. Opera sa cuprinde 38 de piese de teatru, 154 de sonete, două poeme narative de mare întindere și alte poeme. S-a născut și a crescut în Stratford-upon-Avon, s-a căsătorit la 18 ani și a avut 3 copii. S-a mutat la Londra, unde a avut o carieră de succes de actor, scriitor și co-proprietar al unei companii de teatru. S-a întors la Stratford-upon-Avon la 49 de ani și a murit acolo trei ani mai târziu. A scris cele mai importante opere ale sale între 1589 și 1613, la început comedii și piese istorice, apoi tragedii și tragi-comedii. A fost tradus în toate limbile importante ale lumii și piesele sale sunt jucate mai mult decât ale oricărui alt dramaturg.

250px-Shakespeare-min
Sursa foto: Wikipedia

1616 – A murit scriitorul spaniol Miguel de Cervantes (n.1547). Cel mai mare scriitor de limbă spaniolă s-a născut la Alcala de Henares. În 1569 s-a mutat la Roma, ca asistent al unui cardinal, în 1571, s-a alăturat flotei spaniole în bătălia de la Lepanto și a urmat o scurtă carieră militară. A fost capturat în 1575 de către pirații otomani, dus în Alger și ținut acolo până în 1580, când s-a întors la familie, în Madrid. A fost agent de achiziții pentru Armada spaniolă și colector de taxe pentru guvern. În 1597, din cauza unor probleme cu fiscul, a fost arestat și dus în închisoarea regală din Sevilla. În 1605, prima parte din Don Quixote s-a bucurat de mare succes la public. În 1607, s-a stabilit la Madrid, unde a trăit și a lucrat până la moarte.

Don Quixote este  considerat primul roman modern european, un clasic al literaturii occidentale și printre cele mai bune opere de ficțiune scrise vreodată.

220px-Cervates_jauregui-min
Sursa foto: Wikipedia

1985 – Compania Coca-Cola a schimbat rețeta produsului său vedetă și a lansat pe piață New Coke, care nu a fost bine primită de public, așa că, după mai puțin de trei luni, compania a fost nevoită să revină la vechea formulă, sub noul nume de Coca-Cola Classic.

150px-New_Coke_can-min
Sursa foto: Wikipedia

2005 – A fost încărcat primul video pe Youtube (Me at the Zoo).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.