Maria Tudor. Povara frumuseții de Jean Plaidy

Despre autoare: 

Jean Plaidy este unul dintre pseudonimele scriitoarei britanice Eleanor Hibbert (1906 – 1993). A fost o scriitoare profilică, a scris mai mult de 200 de cărți din diverse genuri literare, folosind câte un pseudonim diferit pentru fiecare gen: Jean Plaidy pentru ficțiunea istorică, Victoria Holt pentru romanele gotice și Philippa Carr pentru saga de familie. A mai scris thrillere, mistery, romane cu crime și romane ușoare, sub pseudonimele   Eleanor Burford, Elbur Ford, Kathleen Kellow, Anna Percival și Ellalice Tate.

Cărțile sale au fost traduse în 20 de limbi și s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare.

Despre carte:

Produs publicat în 2014 de Alma
Data apariției: Iulie 2014
Colecția Iubiri și destine
Format: 140 x 210
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 280
ISBN: 978-606-686-791-7

Nu știam prea multe despre Maria Tudor când am început să citesc cartea. O întâlnisem ca personaj secundar în celelalte cărți despre dinastia Tudorilor pe care le-am citit, dar rămăsese cumva ca un personaj învăluit în ceață.

Maria Tudor

Povestea începe cu o copilă răsfățată, care trăiește la curtea tatălui său, regele Henric al VII-lea. Îl adoră pe fratele său, Henric, prințul de Wales și este foarte bucuroasă când acesta urcă pe tron, după moartea tatălui său.

O perioadă, viața la curtea lui Henric al VIII-lea e una fericită, cu baluri, banchete și turniruri. Maria se îndrăgostește de prietenul de-o viață al regelui, Charles Brandon. Dar rațiunile politice îl determină pe rege să-i caute surorii sale un soț la curțile regale ale Europei. Primul ales a fost Carol, nepotul împăratului Maximilian. Apoi, când acesta rupe logodna, interesul lui Henric se îndreaptă spre Ludovic, regele Franței, rămas văduv de curând.

Nevoită să se supună voinței regelui, Maria se căsătorește cu bătrânul Ludovic și devine regina Franței. În adâncul sufletului ei păstrează însă dragostea pentru ducele de Suffolk.

„În pofida tristeții ei, rar mai arătase Maria atât de frumos ca acum în rochia de mireasă, croită după moda franceză, din material auriu, tivit cu hermină. Fuseseră alese diamante ca s-o împodobească și fata părea cuprinsă de flăcări sub licărul și scânteierile lor. Buclele ei lungi, blonde, fuseseră lăsate liber pe umeri, trecându-i de mijloc, iar pe cap avea o diademă mică, bătută toată cu pietre.”

În scurtă vreme, regele Franței moare, iar Maria este hotărâtă să nu mai accepte altă căsătorie de conveniență și nici propunerea noului rege, Francisc I, de a deveni amanta lui.

Neținând seama de pericolele la care se expuneau, Maria și Charles se căsătoresc și se întorc în Anglia, fără să știe dacă regele Henric îi va ierta sau îi va trimite în Turnul Londrei.

Recomandare:

  • pentru pasionații de istorie – afli cum se făceau și se desfăceau alianțe în Europa secolului al XVI-lea
  • pentru romantice – e o poveste frumoasă de dragoste 🙂
  • pentru amatorii de romane de capă și spadă – ai parte de lupte, turniruri, intrigi, cavaleri, prințese, regi și regine.

Cartea poate fi comandată AICI.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.