Eveniment editorial la Editura Polirom

TracyChevalier este una dintre scriitoarele mele preferate, așa că orice nouă apariție este, din punctul meu de vedere, un eveniment editorial care merită semnalat.

la-marginea-livezii_1_fullsize-minPrezentare

Tracy Chevalier a adus un suflu nou romanului de atmosferă, în care reconstituirea istorică îi fascinează pe cititorii de toate gusturile, de la rafinați până la adolescenți.

Romanul La marginea livezii urmărește drumul pe care familia Goodenough și-l croiește în speranța unei vieți mai bune. Pentru că în Connecticut, de unde e de fel James Goodenough, pământul familiei nu ajunge tuturor fraților, el hotărăște să-și caute propriul pământ al făgăduinței. Se stabilește cu familia într-un ținut deloc prietenos din Ohio, unde plantează o livadă: aceasta era semnul limpede al intenției colonistului de a rămâne. Dar pământul ostil seamănă dușmănie între James și soția lui: el se încrâncenează în încercarea de a-l îmblânzi, iar Sadie alege să uite de lumea brutală care-o înconjoară cu ajutorul rachiului de cidru. Cu anii, prăpastia dintre cei doi se adâncește și, într-o clipă necugetată, totul se năruie. Incercând să se salveze, Robert, fiul mai mic, fuge de-acasă – va deveni miner căutător de aur, apoi, pe urmele tatălui său care iubea copacii, ajutor al unui colector de plante. Trecutul îl ajunge însă din urmă…

La marginea livezii e un colaj de voci și perspective narative care sare când înainte, când înapoi în timp, în decursul a două decenii, completând treptat cu amănunte scena-pivot a cărții, insinuată și răscolitoare, astfel că târziu descoperim ceea ce s-a întâmplat de fapt la marginea livezii. Autoarea nu-și grăbește dezvăluirile, cosând laolaltă petice de povești care împreună alcătuiesc tabloul unor vieți smulse dintr-un tărâm necruțător.” (The Observer)

„Tracy Chevalier stăpânește arta de a contura cele mai mărunte, mai dramatice povești ale oamenilor pe care, în trecut, istoria i-a ignorat.”  (Geraldine Brooks)

Produs publicat de Polirom
Data apariției: Martie 2016
Colecția BIBLIOTECA POLIROM.Actual
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 288
ISBN: 978-973-46-5719-3

Cartea poate fi comandată aici.

Lectură plăcută!

2 gânduri despre „Eveniment editorial la Editura Polirom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.