Lumea din cărți: Muntele Fuji

„Odată trecute cele două râuri și bariera care le despărțea, în mijloc îți răsărea dinainte muntele, de un albastru intens, acoperit de zăpezi eterne. Semăna cu o nobilă doamnă de la curte, a cărei mantie mov era luminoasă dimineața și purpurie seara. O femeie cu o ținută măreață, care ar fi aruncat pe umerii acestei mantii imense și colorate un văl de o neobișnuită albeață.

Aburul se înălța dinspre podiș până spre culme, iar seara flăcări vii își proiectau strălucirea în văzduh. Cine și-ar putea închipui îmbinarea dintre zăpada înghețată și foc, acest imens rug al universului? Cine și-ar putea explica acest fenomen fascinant? Se spune că zeii se adunau pe vârful muntelui Fuji pentru a hotărî împreună marile întâmplări ce aveau să se abată peste oameni. De altmiteri, tot privind spre culme, lui Yasumi i se păru că vede chipul binevoitor al zeilor care o vor ajuta fără putință de tăgadă.

În jurul muntelui Fuji se înălțau vălătuci de fum care ba se ridicau, ba se lungeau, ba se risipeau, rotocoale ușoare, îngreunate doar de multele sentimente ale celor care le priveau. De sus până jos, cădea o zăpadă orbitoare și, chiar în mijlocul crestei, focul își scuipa flăcările.”

Evantaiul lui YasumiJocelyne Godard, Editura Nemira

httpwww.telegraph.co.uknewsworldnewsasiajapan10029963Mount-Fuji-to-get-World-Heritage-status.html-min
Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.