Pantofii cei noi ai Cenușăresei

Se zvonise prin târg că cercetătorii britanici au descoperit că pantofii de sticlă ar putea fi nu numai nepractici, ci de-a dreptul dăunători. Concret, ei au demonstrat că Cenușăreasa ar putea purta o pereche de pantofi din sticlă, cu singura condiție să stea complet nemișcată. Și cum rămâne cu minunatele piruete cu care l-a fermecat pe prinț? S-ar putea transforma într-un adevărat dezastru.

Sursa foto
Sursa foto

În plus, coeficientul de frecare al sticlei pe piatră este de 0,42, prea mic, așa încât exista pericolul ca Cenușăreasa să alunece atunci când va bate miezul nopții și va fi nevoită să dispară.

Și s-au găsit cercetătorii britanici să dea sfoară-n regat despre descoperirea lor tocmai atunci când prințul o căuta de zor pe cea care-i furase inima. Era sigur că a citit și ea pe Facebook și că o să renunțe la pantofii de sticlă și o să poarte doar pantofi de piele naturală. Dacă era inspirată făcea asta de la început, dar, deh, dacă erau la modă pantofii de sticlă ce să fi făcut și ea? Sau poate nu erau din sticlă ci din blană? Se poate să se fi făcut o confuzie între cuvântul vair, care însemna blană în franceza veche și verre, care înseamnă sticlă în franceza modernă. Cele două cuvinte se pronunță aproximativ la fel.

Așa că prințul s-a decis să renunțe la condurul periculos de sticlă. Ușor de spus, greu de făcut.  S-a gândit el și s-a tot răzgândit, dar nu-i venea nicio idee. Știa că ea iubea foarte mult pantofii, așa că era ferm hotărât s-o ceară în căsătorie cu ajutorul unei perechi de pantofi stiletto, așa cum văzuse ea în serialul „Sex and the city”. Numai că Manolo B. era ocupat cu noua colecție și nu prea avea timp de fete dispărute și prinți disperați.

Atunci prințul a decis să întrebe un prieten. Și primul care i-a venit în minte a fost Mr. Google. Acesta i-a arătat un magazin online pantofi, unde va găsi ceea ce căuta.

LOGO-Carmine-250x250

Vrei să-l ajutăm pe prinț să aleagă perechea de pantofi potrivită? Nu de alta, dar oferta e prea diversificată și nu se poate decide. Ce zici?

Am schimbat povestea Cenușăresei pentru Spring SuperBlog 2016.

 

 

Un gând despre „Pantofii cei noi ai Cenușăresei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.