Secretul frumuseții mioritice

Dimineața devreme, în cancelaria unui liceu de provincie. Rând pe rând, profesorii intră grăbiți, salută scurt, înșfacă în grabă un catalog și se îndreaptă spre plutonul de execuție sala de clasă unde îi așteaptă nerăbdători (lol) elevii. Locul se însuflețește în fiecare pauză, când profesorii revin pentru scurtă vreme să  schimbe catalogul și să plece mai departe spre altă clasă. Dacă au noroc de o „fereastră” (a se citi oră liberă), se îngroapă într-un morman de hârtii care aveau termen de rezolvare … ieri. Și nu e vorba de teste sau proiecte ale elevilor, ci de nesfârșite rapoarte, procese-verbale, situații, statistici și alte hârtii mai mult sau mai puțin utile.

Unii văd cancelaria ca pe un mușuroi de furnici. Alții ca pe un loc unde se întâlnesc membrii unui trib de oameni care țin morțiș să le tot vorbească altor oameni despre una-alta, ca și cum ar fi cineva interesat. I s-a mai spus și academia de poliție, insula piraților sau cafeneaua groazei.

Într-un colț al cancelariei, Ada, Bianca și Miorița stau de vorbă. Ada e profesoară de biologie, iar Bianca și Miorița sunt profesoare de română și, de vârstă apropiată fiind, petrec mult timp împreună. Vorbesc vrute și nevrute, despre copiii de acasă și despre cei de la școală, despre ultimul film pe care l-au văzut sau ultima rețetă pe care au încercat-o. Aduc cancelariei un strop de veselie și de prospețime.

De la o vreme încoace, Ada și Bianca au observat că Miorița arată tot mai bine. Păr strălucitor, ten luminos și o siluetă impecabilă. Parcă ar fi descoperit rețeta tinereții veșnice. Chiar și elevii o iubeau. De ziua ei, au inundat Facebook-ul cu urări, i-au adus flori și ciocolată și au ținut morțiș să se fotografieze cu ea :). Ce mai tura-vura, Miorița noastră e mai ceva ca o vedetă de la Hollywood!

Curioase, Ada și Bianca vor să afle secretul frumuseții Mioriței. Așa că o întreabă:

„Mioriță laie,

Laie bucălaie” 

Cum faci să arăți așa de bine?

Miorița le spune că nu e niciun secret, doar o cremă hidratantă, puțină atenție la ce mănâncă și mișcare în aer liber.

Neîncrezătoare, cele două, precum cei doi ciobănași mioritici, se vorbiră și să sfătuiră cum să facă și să dreagă ca să dezlege misterul.

Nu a trecut mult și ocazia s-a ivit odată cu plecarea celor trei prietene într-un proiect european. Odată ajunse la hotel, primele lucruri pe care le-au scos din bagaje au fost trusele de cosmetice. Din trusa Mioriței a ieșit la iveală secretul ei: noua gamă de cosmetice Gerovital Plant, cu ulei organic din flori de mac.

Explicația didactică a venit de la Ada (cum altfel?):

Ulei organic de floare de mac este obţinut din petalele de Papaver rhoeas, din culturi organice. Compușii beneficii ai plantei sunt puternici antioxidanți care protejează celulele pielii de stresul oxidativ, prin acțiune antiradicalică, de inhibare, activare, sau protejare a enzimelor specifice din corp și prin conservarea conținutului de antioxidanți proprii organismului. A se citi: uleiul organic din flori de mac protejează tenul și pielea de stresul urban și este ideal în tratamentul tenurilor deshidratate şi expuse stresului factorilor de mediu, prevenind deshidratarea, iritarea, apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii.

Reîntoarse în cancelarie, Ada și Bianca au hotărât că produsele cosmetice Gerovital Plant vor fi prima lor opțiune la următoarea sesiune de shopping. Care nu va întârzia prea mult. Cu condiția să nu întârzie salariul :).

Secretul Mioriței a fost scos la iveală pentru Spring SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.