Dragă școală

Subsemnatul/a, …. , profesor la … , titular pe catedra … , prin prezenta … Așa începea scrisoarea pe care ți-am trimis-o săptămâna trecută, prin care te rugam să schimbi denumirea postului din decizia mea de titularizare, dintr-una cu un cuvânt într-alta cu multe cuvinte (și un slash), scrisoare însoțită de copii după: decizia de titularizare, actele de studii, cartea de identitate, certificatele de naștere și de căsătorie. Am pus toate documentele într-un dosar (de carton, cu șină, nu altfel) și ți le-am trimis. Nu ți-am scris doar eu scrisoarea asta, ci încă vreo șapte colegi. Unuia îi era greșită încadrarea, altuia nu-i mai corespundea denumirea școlii (aceeași Mărie, cu altă pălărie, pardon, aceeași școală, cu altă denumire, de vreo … zece ani). Cred că ar fi bine să-ți trimitem câte o scrisoare din asta, însoțită, firește, de documentele aferente, de câte ori se schimbă denumirea ministerului. Ce zici de ideea asta?

Tot așa începe scrisoarea pe care ți-am trimis-o azi, prin care te rog să-mi aprobi încadrarea pentru anul școlar 2016-2017, cu norma didactică prevăzută de lege, pe catedra cu multe cuvinte și slash. Evident că am atașat copii după  toate documentele pe care ți le-am mai trimis și săptămâna trecută. Copii pe care, apropo, le ai și tu în dosarul meu de la RU. De data asta nu ți le-am mai trimis în dosar, ci într-o folie de plastic.

N-am terminat bine cu „scrisorile”, că te-ai gândit, dragă școală, să vezi cum stau cu geografia. Așa că azi am completat un tabel cu distribuția elevilor din clasa mea pe cartiere ale orașului. Cea mai tare chestie (hm, ce cuvânt neacademic) a fost că navetiștii trebuia să-i împart în funcție de direcția din care vin în oraș și să-i trec în rubrici separate (N, V, S, E). Nu știu ce ai să faci tu cu datele acestea, dar sper din suflet că n-am greșit direcția de deplasare, nu a vântului, ci a elevilor.

Săptămâna asta se încheie primul semestru. Trebuie să calculez mediile pe semestrul I, să număr absențe, motivate și nemotivate, să fac procesul-verbal cu situația școlară a clasei la care sunt diriginte, să fac statistica (cu multe rubrici care trebuie completate cu diverse informații), apoi să trimit scrisori părinților elevilor care au sancțiuni sau corigențe.

În vacanță, trebuie să fac planificarea activităților pentru săptămâna Școala Altfel. O primă planificare, fiindcă până în aprilie, lucrurile se mai schimbă de câteva ori :).

Așa că, dragă școală, m-am gândit să-ți scriu și eu, fiindcă am observat că e la modă. Am văzut că-ți scriu mame care-ți cer să le lași copilul să zburde și să se joace, am văzut că-ți scriu elevii care vor să nu poarte uniformă și să-i evalueze pe profesori, am văzut că-ți scriu persoane importante și-ți spun că scoți numai tâmpiți (pardon, asta ți-au spus, nu ți-au scris :)).

Eu am o singură întrebare: lecții mai am voie să fac?

Cu drag,

Un profesor copleşit de hârţogăraie hârtii.

scoala

P.S. Poza asta nu-mi aparține. Am văzut-o pe FB și m-am gândit că se potrivește. Proprietarul ei, dacă e pe-aici să ridice mâna sus, să-l precizez aici. Nu de alta, dar nu vreau să devin plagiatoare :).

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.