Identitate furată de Mary Higgins Clark

Despre autoare: 

Mary Higgins Clark (n. în Ajunul Crăciunului în 1927) este o scriitoare americană care a publicat peste 30 de romane de suspans, nuvele, un roman istoric, o carte pentru copii și una de memorii.

A început să scrie la o vârstă fragedă. A lucrat câțiva ani ca secretară și copy editor, apoi un an a fost stewardesă la PanAm. Apoi s-a căsătorit cu Warren Clark și au avut cinci copii. Carol, fiica ei este și ea scriitoare. Mary suplimenta veniturile familiei scriind povestiri. După moartea soțului ei, în 1964, a scris, timp de câțiva ani, scurte scenarii pentru radio, până când agentul ei a convins-o să scrie romane. S-a recăsătorit în 1996, cu John J. Conheeney, fost CEO la Merrill Lynch și locuiește în New Jersey.

Primul ei roman, despre viața lui George Washington, nu s-a vândut foarte bine, așa că s-a reprofilat pe roman de suspans. Și bine a făcu, deoarece cărțile ei s-au bucurat de ecranizări de succes și au devenit bestselleruri internaționale, fiind vândute în sute de milioane de exemplare.

Despre carte: 

identitate-furata

Produs publicat în 2014 de Alma

Data apariției: Mai 2014

Colecția Romantic Suspense

Format: 140 x 210

Tip copertă: Broșată

Număr pagini: 322

ISBN: 978-606-686-709-2

Matthew, un băiețel în vârstă de trei ani, este răpit în Central Park, în timp ce dormea în căruciorul său. Copilul era în parc cu Tiffany, o vecină care stătea cu el când dădaca era liberă. Așa s-a întâmplat și în acea zi nefastă, când Zan trebuia să se întâlnească cu o clientă importantă, dădaca nu era disponibilă, așa că a rugat-o pe Tiffany să-l ducă la plimbare pe fiul său.

Central Park, New York
Central Park, New York

După dispariția copilului, mama sa, Alexandra Moreland, încearcă să-și refacă viața. Are o firmă de design interior și se găsește într-o competiție acerbă cu o firmă celebră, Bartley Lounge. Cu o vreme în urmă, Alexandra, Zan cum îi spuneau prietenii, lucrase la Bartley Lounge, dar a părăsit firma din cauza avansurilor pe care i le făcea patronul firmei.

La doi ani de la dispariția lui Matthew, apar în presă fotografii care par să indice că cea care îl răpise era chiar Zan. În același timp, ea constată că cineva pare să aibă acces la cardul său de credit și face cumpărături în numele ei. Suspectată de poliție și chiar de apropiați, Zan începe să aibă propriile îndoieli. Crede că cineva se folosește de identitatea ei și vrea să-i distrugă viața, dar are și momente în care se îndoiește de asta.

Până la urmă a avut noroc cu două doamne, câștigătoare la loterie, cărora le place să facă pe detectivii amatori și care ajută la dezlegarea misterului.

Cartea este populată de personaje bine conturate: Ted Carpenter, fostul soț al Alexandrei și tatăl lui Matthew, părintele Aiden O’Brien, arhitectul Kevin Wilson, misterioasa Glory și cele două doamne detectiv, Alvirah și Penny.

Sfârșitul este cumva surprinzător, recunosc că „suspectul” meu era cu totul altul, dar, până la urmă, asta e ceva normal la un roman de suspans, nu?

I-am dat 5 steluțe pe Goodreads :D. Nici nu mă așteptam la altceva de la o carte scrisă de Mary Higgins Clark.

Cartea poate fi comandată la Elefant sau la Libris.

Lectură plăcută!

2 gânduri despre „Identitate furată de Mary Higgins Clark

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.