Ingredientele iubirii de Nicolas Barreau

Despre autor: 

Nicolas Barreau (n. 1980 la Paris) a studiat limbi romanice și literatura la Sorbona. Vorbește fluent franceza și germana, tatăl său fiind francez iar mama nemțoaică. Înainte de a deveni scriitor, a lucrat într-o librărie pe malul stâng al Senei. A scris mai multe romane de succes, printre care Ingredientele iubirii (2010), bestseller tradus în 12 țări.

Despre carte: 

Produs publicat în 2013 de ALLFA
Data apariției: August 2013
Colecția Strada Ficțiunii Bestseller
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 232
ISBN: 978-973-724-522-9

Ingredientele iubirii este o carte dulce precum un gateau francais. O carte romantică, asezonată cu puțin mister, ceva umor (după gust :)) și o doză consistentă de Paris.

Ingredientele iubirii

Aurelie, patroana unui mic restaurant parizian, Temps des Cerises, a fost părăsită de iubitul ei, Claude și rătăcește pe străzile Parisului, încercând să-și pună ordine în gânduri.

Afară nu erau încă prea mulți oameni și cizmele mele bocăneau trist pe pavajul vechi în timp ce mă îndreptam spre poarta din piatră care face trecerea între Rue de l’Ancienne Comedie și Boulevard Saint-Germain. Fusesem foarte fericită când găsisem apartamentul pe strada aia, cu patru ani în urmă. Ador districtul ăsta mic, cu străzile și aleile lui sinuoase presărate cu tarabe cu legume, stridii și flori, cafenele și magazine, ce coboară până spre malul Senei. Locuiesc la etajul al treilea al unei case vechi, cu scări din piatră, mâncate de vreme, fără lift, și când mă uit pe fereastră pot s-arunc o privire peste drum, la Procope, faimosul restaurant ce se află acolo de secole întregi și despre care se spune că a fost prima cafenea din Paris. Scriitori și filozofi obișnuiau să-și dea întâlnire aici: Voltaire, Rousseau, Balzac, Hugo și Anatole France. Nume sonore a căror prezență spirituală dă majorității clienților, care stau pe banchetele îmbrăcate în piele de culoare roșie și iau masa sub candelabrele masive, un fior plăcut.”

Încercând să scape de un polițist care o urmărea, crezând că vrea să se sinucidă, intră într-o mică librărie, unde dă peste o carte, a cărei protagonistă părea să fie chiar ea. După ce citește cartea, Aurelie vrea să-l cunoască neapărat pe Roger Miller, autorul englez al cărții. Încercările ei sunt împiedicate de editorul Andre Chabanais.

Dacă reușește, în cele din urmă, să-l întâlnească și unde e iubirea în toată această poveste, poți afla doar dacă citești cartea.

I-am dat 4 stele pe Goodreads. Mă gândeam inițial la 3, dar rețeta lui Aurelie pentru menu d’amour și mai ales cea de gateau au chocolat m-au convins că merită încă o steluță. Le găsești pe amândouă la sfârșitul cărții :).

Dacă vrei să citești cartea, o poți comanda aici sau aici.

Lectură plăcută!

8 gânduri despre „Ingredientele iubirii de Nicolas Barreau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.