Sărbătorile se apropie cu repeziciune. 17 de zile până la Crăciun, 16 zile până la Crăciun… și sunt atâtea de făcut! Foarte important, să-l ajutăm pe Moș Crăciun să umple sacul cu daruri pentru cei dragi. Voi la ce vă gândiți atunci când alegeți un cadou? În ce mă privește, printre preferatele mele se numără, bineînțeles, cărțile. Din generoasa ofertă, vă arăt astăzi câteva cărți interesante.
1. In căutarea sufletului Crăciunului – R.D. Mottok
Cartea, realizată în condiții grafice deosebite, spune povestea a trei prieteni care pornesc în căutarea Sufletului Crăciunului. Împreună vor avea parte de multe aventuri, vor traversa păduri pline de primejdii, vor revedea prietenii vechi și își vor face alții noi. O poveste despre cele mai pure sentimente care definesc Crăciunul: Iubire, Generozitate, Sinceritate, Prietenie, Curaj, Sacrificiu, Speranță, Încredere, Tenacitate, Solidaritate, Compasiune, Dăruire. În poveste apar și pericolele care pândesc mai aproape decât ne imaginăm, de cele mai multe ori chiar în noi înșine.
Vor reuşi cei trei prieteni să redea Crăciunului strălucirea pierdută? Vor reuşi să găsească la timp Sufletul Crăciunului? Trebuie să citim cartea ca să aflăm.
2. Poveste de Crăciun – Charles Dickens
Este, probabil, cea mai cunoscută poveste de Crăciun din toate timpurile (titlu original A Christmas Carol). Prima ediție a apărut în 1843. De atunci, nu a încetat să farmece generații după generații de cititori.
„M-am străduit, în această cărțulie stranie, să provoc Spiritul unei Idei, care să-i încurajeze pe cititorii mei să le placă de ei înșiși, sau unora de alții, sau de anotimp, sau de mine. Imi doresc să le umple casele de bucurie și nimeni să n-o lase din mână. Prietenul și slujitorul lor credincios“ scria Charles Dickens, în cuvântul-înainte al primei ediții.
Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit și ursuz, primește în Noaptea de Ajun trei vizitatori: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Cele trei fantome îl poartă într-o călătorie uimitoare, la sfârșitul căreia Ebenezer ia decizia să se schimbe.
3. Enciclopedia Crăciunului – Gerry Bohler
De-a lungul timpului, oamenii au creat mii de obiceiuri și de obiecte pentru a sărbători Nașterea Domnului. “Enciclopedia Crăciunului” prezintă cântece, obiceiuri, cărți, filme, care înveselesc atmosfera în zilele de sărbătoare.
Iată câteva dintre acestea:
În unele țări sau regiuni, darurile nu sunt aduse de Moș Crăciun, ci de Befana (Italia), tante Aria (regiunea franceză Franche-Comte) sau Christkindl (în unele regiuni din Germania, Australia sau Elveția).
In districtul Lauscha din Germania, murătura de Crăciun este un ornament din sticlă (în forma unei murături, desigur) ascuns în pomul de Crăciun. Cel care îl găsește primul în seara de Ajun este considerat norocos sau primește un cadou în plus. Obiceiul a fost preluat și în SUA.
Mâța-n colț este un joc de Crăciun din secolul al XVIII-lea, din Anglia. Și nu e vorba despre nicio pisică într-un colț de cameră. Vă las să descoperiți singuri care sunt regulile jocului.
O modalitate foarte comodă și plăcută de a face ocolul lumii în zilele de vacanță.
Tu ce povești frumoase de Crăciun ai mai citit?