Cât de trist!

O mare tragedie s-a abătut peste țara lui „Merge și așa” sau țara „lucrului bine făcut” sau cum i s-o mai fi spunând.

Ce mă întristează pe mine și mai tare este reacția unora dintre copiii noștri atunci când au aflat că Balul Bobocilor nu se mai organizează în locația stabilită inițial și că s-a propus donarea sumelor încasate din vânzarea biletelor și din sponsorizări pentru copiii care se zbat acum să trăiască.

Unii boboci s-au supărat revoltat că nu mai pot fi admirați pe scenă și că ratează șansa vieții lor, alții (elevi și foști elevi) au făcut o adevărată revoluție din cauza deciziei de a dona banii. Oh, și cât de hotărât (nu neapărat în sens pozitiv) și-au exprimat opinia. Noi vrem să ne distrăm, de ce nu înțelegeți asta?   

Iată câteva „mostre”:

„Toată revolta asta e împotriva impertinenței anumitor persoane care îmi ordonă mie pe banii mei.”

„Să se pregătească (n.a. direcțiunea școlii) pentru o mulțime de părinți nervoși.”

„Nu am bilet la bal, oricum nu aveam intenția să merg. Am văzut din greșeală conversația și am zis să îmi dau cu părerea.
1. Este un gest frumos din partea celor care au hotărât să doneze banii
2. Doamna profesoara Dănilă, dau un exemplu care mi se pare mie cât de cât apropiat. Mergeți la magazin. Cumpărați alimente și din senin apare o „gașcă” de oameni care vă ia căruciorul cu alimentele plătite de dumneavoastră și vă spune că le dă oamenilor care au nevoie. Vă convine? nu este vorba de suma aceea de 10 lei. Este vorba de hotărâri luate de unele persoane pe banii altora.

Asta e părerea mea și mi-o asum!”

Mai sunt și alte postări, dar din respect pentru cititori, nu le mai menționez aici. Chiar și unii părinți sunt de părere că era suficient un moment de reculegere și gata. Distracție să fie! Ce ne pasă nouă că au murit (până acum) 31 de oameni? Ca și cum s-ar fi rupt niște bețe de chibrit.

Nu toți copiii au reacționat așa, avem și copii (cei mai mulți) decenți și cu suflete nobile, care au reacționat admirabil. Pe unii i-am văzut cu ochii plini de lacrimi.

E trist însă că unii dintre copiii noștri au lipsit de la lecțiile despre solidaritate, omenie și bun simț. Alții au fost acolo, dar n-au înțeles nimic din ele. Alții sunt prea ocupați să fie jmecheri, cu jm. Poate veți încerca să fiți prezenți la lecțiile despre toleranță, înțelegere și bunătate.

Tuturor le sugerez să asculte o melodie. Dacă se poate în liniște. E timp să-și audă și părerea proprie. Altă dată.

Cât de trist!

6 gânduri despre &8222;Cât de trist!&8221;

  1. Acelor copii le-as spune ca ce ar fi facut daca ei erau arsi din cap pana in picioare si nimeni nu i-ar fi ajutat nici macar cu 10 lei? Te arzi un pic la un deget si te vindeci f greu si te doare oribil. Ei isi inchipuie de cati bani o sa aiba nevoie pt tratamente?Asa e, e mare tragedie ca nu isi mai pot etala rochiile scumpe luate de parinti.

    Apreciază

  2. Diferenta mare dintre opiniile diferitor generatii pe mine ma sperie, aproape ca ne-a inghitit egoismul si nepasarea,citez ‘chiar ne-am gandit ce bine ca s-a intamplat saptamana trecuta si terce pana la bal”…ei bine am o veste pentru voi: nu trece si pentru unii e drum fara intors, iar pentru altii e cale lunga de multe suferinte si schele ce vor ramane toata viata, unii nu vor mai avea NICIODATA un bal al bobocilor sau o intalnire sau o plimbare in doi prin frunzele toamnei…si ei erau tineri si aveau vise , sperante si au vrut doar sa se distreze la un concert…asadar tineri ganditi de doua ori inainte de a rabufni, indolenta face victime si nepasarea voastra apasa greu pe suflet.
    un profesor dezamagit

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.