Cum să dai Like unei știri despre o tragedie?

Știrile despre tragedia petrecută azi-noapte într-un club din București curg pe toate canalele media. Inclusiv pe Internet. Mă uit consternată cum românii dau Like acestor știri. Îți place că au murit atâția oameni? Sau ce îți place la știrea asta?

Nici nu mai vorbesc de comentarii. Unii se ceartă, alții întreabă prostii. De genul: parcă erau 26 de morți, de unde ați scos acum 40? Ce om e acela care stă să numere morții pe Facebook? Și cât de prost trebuie să fii să întrebi așa ceva? Să nu ne ferim de cuvinte. Trebuie să fii foarte, foarte prost.  Pentru prima dată mi-e rușine cu (unii dintre) concetățenii mei.

E atâta zarvă în jurul nostru. Cred că perioadele de doliu cer liniște, nu gălăgie. Se poate să facem puțină liniște, vă rog?

Rest-In-Peace-Candle-And-Rose-2-min

P.S. Respect pentru toți medicii care luptă în aceste momente pentru salvarea vieții răniților! Medici în care (mulți dintre) compatrioții mei aruncă cu noroi de câte ori au prilejul. Cred că acum e momentul măcar pentru un Mulțumesc!

 

2 gânduri despre „Cum să dai Like unei știri despre o tragedie?

  1. Cred că singura apreciere care se poate exprima este pentru toți cei care, într-un moment atât de dramatic, exprimă un gând pozitiv, o rugăciune și solidaritatea pentru familiile celor care au murit sau un sprijin sufletesc pentru cei care, deși vătămați, au supraviețuit, că să se vindece cât de repede și să iasă cu bine din experiența asta atât de traumatizantă. Totodată, aceeași apreciere se poate exprima pentru cei i îndeamnă și pe alți la aceste acțiuni pozitive.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.