Lacul Lebădoilor

De Lacul Lebedelor ai auzit cu siguranță. Este baletul lui Piotr Ilici Ceaikovski, care spune povestea unor prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, a cărui vrajă poate fi spulberată doar de iubirea unui prinț.

Dar ce e, sau mai exact ce a fost, Lacul Lebădoilor (sper că nu e vreun prof de română prin zonă) probabil că n-ai nici cea mai mică idee. A fost povestea unor liceeni transformați de un vrăjitor în … balerine. Mai bine s-o luăm cu începutul.

A fost odată TeenFest, un concurs între licee, organizat în Arad cu ceva vreme în urmă. Concursul avea probe de cultură generală, sportive, artistice și mai avea o probă foarte grea, cea de impresionare a juriului. Cum să impresionezi un juriu despre care nu aveai nici cea mai mică idee din cine era format? Grea misiune. Unele școli veneau cu trupe de teatru, cu soliști, cu scamatori, cu poeți. Care cu ce se pricepea mai bine.

La una dintre finale (cred că ți-ai dat seama că școala mea ajungea cel puțin până în finală, nu?) am făcut, ca de obicei, brainstorming cu echipa, dar nimic. Nu eram în stare să „producem” nicio idee genială. Ne trebuia una genială fiindcă lupta se anunța grea. Tocmai când furtuna de creiere stătea să se transforme într-un incendiu, băieții din echipă au venit cu ideea să interpreteze ei o scenă din Lacul Lebedelor. Discuții interminabile, argumente pro și contra, alte propuneri… În fine, am decis să mergem pe „mâna” lebădoilor.

Trebuie să vă spun că ne-am prăpădit de râs în timpul repetițiilor. Când a venit vremea costumelor, altă distracție. Am făcut rost de tot ceea ce era necesar pentru balerinii noștri: tricouri mulate, colanți, bentițe pentru cap. Cel mai greu a fost cu tu-tu-urile. Atât de pătrunși au fost băieții de importanța misiunii lor, încât într-o bună zi ne-au spus, foarte serioși, că s-au hotărât să se epileze, fiindcă cine a mai văzut prințese cu mărar pe picioare? Fetele le-au sărit imediat în ajutor. Fiecare avea câte un sfat de dat, dar asupra unui singur lucru au fost toate de acord: epilare cu ceară, nici într-un caz cu lama sau cu alte instrumente, mai mult sau mai puțin tăietoare. Vă spun un secret: am fost și eu de acord cu asta, mai ales că am avut o experiență cam neplăcută cu lama de ras.

ceara-epilat-traditionala-dischete-1kg-miere
Sursa foto: http://www.tpb.ro

Oare cum s-o fi desfășurat operațiunea? Cam așa?

Cum au făcut, cum n-au făcut, în seara concursului au urcat pe scenă și au fost aplaudați frenetic chiar și de galeria concurentă. Ce să mai zic de galeria noastră! Era în delir. De râs.

Iar juriul a avut de ales între un monolog și un dans de …lebădoi. Pe tine care te-ar fi impresionat mai mult?

Să vedem acuma cât de impresionat va fi juriul de la proba 4 SuperBlog :).

2 gânduri despre „Lacul Lebădoilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.