Cum l-a cucerit Ileana Cosânzeana pe Făt-Frumos

A fost odată ca niciodată Ileana Cosânzeana. Care-şi pusese în cap să-l cucerească neapărat pe Făt-Frumos. Numai că Făt-Frumos, ochi alunecoşi, inimă zburdalnică, se lăsa cam greu.

Ileana Cosânzeana încercase azi un truc, mâine altul. Degeaba. Toate eforturile erau zadarnice. Mai degrabă ar fi cucerit o cetate decât pe Făt-Frumos. La un moment dat, se gândea chiar să-l cheme în ajutor pe Suleyman Magnificul. Dar nu putea, din cauza sultanei Hurrem.

Aşa că în fiecare zi se întreba ce farmece să mai folosească? Şi cum se plimba ea aşa, concentrată pe problemă, într-una din zile, îi apărură în faţa ochilor două zâne. Superbe, ca toate zânele.

12077059_10207398906068092_1926309743_n

Când le văzu, se auzi un zgomot asurzitor. Zdrang! Îi picase fisa. Acum ştia exact ce armă să folosescă în lupta ei cu pentru Făt-Frumos. Părul! Un păr minunat îl va da gata cu siguranţă. Nu degeaba se spune că părul e cel mai eficient instrument de seducţie al femeii. Cum unde se spune? Pe Facebook, evident, unde altundeva? Dăăă! (Aici era mai sugestiv sunetul cu pricina, cred).

Foarte încântată de descoperirea ei, se îndreptă glonţ (asta nu e o poveste pentru copii, aşa că pot folosi glonţul, pentru mai mult dramatism) spre zâne, ca să le întrebe cum fac ele de au un păr atât de frumos. Dar, ce să vezi? Ghinion, vorba împăratului care împărăţea peste împărăţia unde trăia Ileana Cosânzeana. Pe zâne le învăţase mama lor să nu intre în vorbă cu străinii. Nici măcar cu străinele. Aşa că Ileana Cosânzeana se întoarse acasă cu gândul la părul minunat al zânelor.

Odată ajunsă la palat, se gândi să apeleze la „Oglindă, oglinjoară/Cum să fiu cea mai frumoasă din ţară?”. Dar şi-a amintit de peripeţiile Albei-ca-Zăpada, aşa că s-a râzgândit. Făcu apoi rapid o tură pe chat, ca să afle care ar fi soluţia pentru un păr frumos și sănătos. Aşa a aflat de serul cu efect No-Frizz, care cică dă părului volum şi pune firele rebele la locul lor. Numai bine, fiindcă lui Făt-Frumos îi plăcea să se plimbe cu motocicleta. Aşa că Ileana-Cosânzeana trebuia să fie pregătită pentru orice eventualitate.

Nu-i mai rămânea decât să apeleze la prietenul Goagăl. Aşa că tastă repede: Unde găsesc produse românești de calitate pentru un păr de zână? Am uitat să vă spun că o apucase aşa un val de mândrie românească. Şi ce răspuns credeţi că a primit? Ia uite aici: doctorul personal al părului tau – Farmec. Ce-o mai fi şi asta?

Fără să mai stea pe gânduri, Ileana Cosânzeana accesă reţeta-minune şi iată ce tratament i se recomandase: spală părul cu şampon anticădere, aplică o mască nutritivă şi nu uita de serul cu efect No-Frizz. Şi nu de oriunde, ci de la expertul Gerovital.

probe_farmec_superblog

Cum n-avea vreme de pierdut, procură rapid tot ce-i recomandase doctorul Farmec şi se puse pe treabă. De data asta, era pregătită chiar pentru o plimbare cu motocicleta. dacă era necesar. Noroc că Făt-Frumos a fost inspirat şi a venit călare pe o limuzină germană ultimul răcnet. Nu de la fabrica aia care şi-a ţepuit clienţii. De la aialaltă.

 Ştiu că vrei să afli dacă a funcţionat. Decât să plagiez pe alţii şi să zic „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”, mai bine îţi arăt o poză:

DSC_7006
Câteva minute înainte de cununia civilă.

Şi-am încălecat pe-o şa (de bicicletă) şi v-am spus povestea mea. Pentru proba 2 de la SuperBlog 2015.

Dacă ţi-a plăcut povestea, dă sfoară în împărăţie s-o citească şi prietenii tăi. Dacă nu ţi-a plăcut … ei, cum ar putea să nu-ţi placă?

6 gânduri despre „Cum l-a cucerit Ileana Cosânzeana pe Făt-Frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.