Back to school

Back to school este, în merchandising, perioada în care elevii şi părinţii acestora cumpără tot ceea ce este necesar pentru noul an şcolar. Magazinele semnalizează corespunzător promoţiile legate de vânzările back to school, la raioanele de rechizite, manuale, îmbrăcăminte pentru copii şi adolescenţi, calculatoare şi alte produse. în unele state, mărfurile vândute în perioada back to school, sunt scutite de taxe.

backtoschool1-min

Perioada în care se derulează această campanie depinde de  data începerii anului şcolar. În Statele Unite, Europa şi Canada, are loc de la mijlocul lui iulie până la jumătatea lunii septembrie, în Australia şi Noua Zeelandă, în India în iunie iar în Japonia, unde şcoala începe primăvara, perioada reducerilor e în luna martie.

Au început să apară şi la noi campanii back to school, atât în comerţul online cât şi în magazinele clasice. Dar back to school nu s-a oprit în sectorul vânzării mărfurilor. Unde te uiţi, unde te-ntorci, back to school. Oare înapoi la şcoală sună chiar aşa urât? Mie mi se pare că nu.

Să nu mă înţelegeţi greşit. Nu sunt adepta traducerii forţate a oricărui concept. În marketing sunt o mulţime de termeni care au fost preluaţi din limba engleză, traducerea lor fiind practic imposibilă, fără a le denatura sensul. Au tot încercat francezii să traducă termenul marketing, dar nu le-a ieşit prea bine.

Dar nici nu cred că e bine să preluăm tot ce vine „de afară” fără să-l adaptăm cât de cât specificului naţional.

Deci, înapoi la şcoală! 

Studiu de caz: Back to school la un celebru supermarket:

13779_983201585025330_6958825348940455844_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.