8 categorii de turiști care călătoresc în Asia

Când vine vorba despre Asia, oferta turistică este nelimitată. Mâncăruri uimitoare, băuturi, insule, viață de noapte trepidantă, oferte de cumpărături, jungle trekking, temple, scufundări, hoteluri de lux și multe altele. La o asemenea ofertă, amatorii de vacanțe speciale nu se lasă prea mult așteptați.

Iată câteva categorii de turiști care aleg să viziteze Asia:

1. Turiștii de lux. În China, Thailanda, Singapore sau Hong Kong există tot mai multe obiective care satisfac în cel mai înalt grad standardele exigente ale acestor turiști. Stațiunile de lux le oferă centre SPA, grădini amenajate, piscine interioare și exterioare de cele mai diverse forme și dimensiuni, pool-bar, cascade, jacuzzi, camere cu piscine private, obiecte de baie de la case de lux, dușuri interioare și exterioare, participarea la ceremonii tradiționale, cum ar fi oferirea florilor de lotus călugărilor, vile situate deasupra apei, cu perspectivă submarină în podea. Iată doar câteva dintre facilitățile de care se pot bucura turiștii dispuși să cheltuiască pentru o noapte de la 500 de euro în sus.

img_1116-min

2. Tinerii care-și iau un gap year (an de pauză luat de obicei de studenți, în perioada dintre liceu și facultate) ca să călătorească prin lume. Asia este, de mulți ani, una dintre cele mai căutate destinații pentru studenți (OK, poate nu pentru studenții din România, dar niciodată nu e prea târziu, nu?). Ei au toate motivele să călătorească în Asia: munți, râuri, păduri, junglă, plajă. Părinții studenților de azi călătoreau în Thailanda, Nepal sau India. Astăzi, tinerii cred că alte Mongolia sau Vietnam sunt destinații cool. Cei dornici de aventură, pot face jungle trekking (în Laos, Malaezia sau Thailanda), rafting cu ambarcațiuni de bambus sau cu caiacul, se pot plimba pe spinarea unui elefant sau cu motocicleta (un mijloc de transport foarte popular). Unii se implică în acțiuni de voluntariat de la conservarea mediului până la construcția de locuințe în comunitățile rurale. Alții aleg Asia de Sud-Est pur și simplu pentru a participa la petreceri, pe plajă sau în alte locuri. Petrecerea de Lună Plină din Thailanda, cea mai mare din lume, poate aduna laolaltă până la 30000 de oameni care dansează și se distrează până în zori.

img_1136

3. Backpackers hippie-style care călătoresc în jurul lumii, au un buget foarte mic și uneori apelează la couchsurfing (o modalitate de a călători ieftin prin care beneficiezi de ospitalitatea unor persoane din toate colțurile lumii care-și deschid casele pentru călători sau excursioniști, având ca singure beneficii interacțiunea socială și, eventual, câștigarea de noi prieteni). O vacanță backpacking dă turiștilor posibilitatea să experimenteze modul de viață al localnicilor și să încerce preparatele culinare și băuturile tradiționale. Este de asemenea, o modalitate de a reduce cheltuielile. Unele țări din Asia sunt destinații ideale pentru backpacking. În Cambodgia, Laos și în Indonezia, turiștii pot găsi mâncare și cazare ieftine. În Asia de Sud-Est, mâncarea și băuturile locale, de la vânzătorii stradali sau de la supermarket sunt ieftine, costă doar câțiva dolari pe zi. Mâncărurile occidentale în schimb pot ajunge chiar până la 20 $/masă, în funcție de restaurantul ales. În ce privește cazarea, pot fi găsite camere cu până la 10 $/noapte în Cambodgia, Laos, Vietnam chiar și în Indonezia (pentru cei care nu optează pentru couchsurfing). Cea mai ușoară și ieftină modalitate de a călători în Asia este cu autobuzul. Traseele pentru backpackers sunt foarte bine puse la punct.

img_1088-min

4. Persoanele care călătoresc în scop medical sunt atrase de calitatea ridicată a serviciilor turistice oferite la prețuri mici, uneori chiar mai mici decât în țara lor de origine. Destinațiile preferate de aceștia sunt Singapore, Malaezia, Thailanda.

img_1125-min

5. Amatorii de scufundări sau de snorkeling. Cele mai bune locuri pentru diving din Asia sunt în Malaezia, Thailanda, Indonezia, Myanmar, Japonia, Filipine. Dive Sipidian din Borneo (Malaezia) este unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume. Pentru cei care vor să învețe, tarifele practicate (câteva sute de dolari) sunt totuși mai mici decât în alte locuri din lume unde se fac scufundări. Amatorii de snorkeling pot practica sportul preferat în multe locuri, mai ales în Thailanda, Filipine sau insula Bali.

img_1983-min

6. Travel bloggers. Asia este una dintre destinațiile preferate de către travel bloggers, tocmai datorită ofertei sale turistice incredibile. Felul în care călătoresc aceștia diferă foarte mult, în funcție de tipul de cititori pentru care scriu. Cei mai mulți sunt tineri, scriu pentru tineri, prin urmare călătoresc ca atare.

img_1222-min

7. Cei cărora le place marea, plaja, soarele. Pentru amatorii de destinații exotice pentru plajă, soare, mare (sau piscină), Asia este un adevărat paradis. Ei se pot bucura de o mare diversitate de plaje (cu nisip, chiar cu nisip alb sau negru, plaje pentru surfing, plaje pentru petreceri) în Thailanda, Myanmar, India, Cambodgia, Indonezia chiar și în Vietnam.

img_1985-min

img_1281-min

8. Indrăgostiții de (sau în) Bali. Insula Bali este cea mai populară destinație turistică din Indonezia. Motivele pentru care turiștii se îndrăgostesc pur și simplu de Bali sunt multe și diverse:

Templele – Bali e numită și“Țara celor o mie de Pura”

img_1435-min

img_0981-min

img_0984-min

Plaja Kuta, celebră pentru petreceri și surfing

img_1142-min

 Terasele de orez

img_1600-min

Vegetația luxuriantă

img_1506-min

img_15021-min

img_0961-min

Hotelurile și bungalow-urile

img_0964-min

img_1752-min

img_1756-min

 Dansurile tradiționale

img_1384-min

Probabil cea mai cunoscută exponentă a acestei categorii de turiști este Elizabeth Gilbert, autoarea romanului “Mănâncă, roagă-te, iubește”. Mănâncă la Roma, roagă-te în India și iubește în Bali.

Tu ce fel de turist ești? Te încadrezi într-una din categoriile de mai sus?

Lasă-mi un comentariu cu răspunsul tău, iar dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l pe rețeaua socială preferată și eu îți voi fi recunoscătoare.

Sursa foto: Andra Dănilă

Reclame

5 gânduri despre &8222;8 categorii de turiști care călătoresc în Asia&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.