Mai are Coca-Cola nevoie de publicitate?

Cu siguranță oamenii din marketing ar fi uimiți să audă o asemenea întrebare. Am auzit întrebarea astăzi din gura unei persoane care nu are nimic de-a face cu marketingul.

Contextul a fost următorul; pe la ora 3,00 după-amiază, orașul era din nou sufocat de căldură. Mă grăbeam spre casă împreună cu fiica mea și cu Sotzul. Brusc, ne apare în cale un tip mărunțel îmbrăcat cu un tricou roșu și cu 3 doze de Coca-Cola în mână. Năuciți de căldură, nu ne-am dat seama la început ce vrea. Apoi am înțeles că ne oferea dozele respective cu prilejul aniversării unui secol de „viață” a sticlei #Coca-Cola. Dozele erau aburinde, semn că băutura miraculoasă tocmai fusese scoasă de la frigider. Vă dați seama ce bucuroși am fost când le-am văzut!

Surpriza a fost și mai mare când am văzut ce scria pe doze:

11924571_1124380090924706_7355220322797595785_n

După ce ne-am îndepărtat, Andra s-a/m-a întrebat de ce oare mai cheltuie Coca-Cola așa de mulți bani cu reclamele când oricum au o „tonă” de clienți (unitate nouă de măsură pentru clienți :D) și nu ar mai fi nevoie de campanii atât de costisitoare.

Așa că vin și te întreb:

Au campaniile Coca-Cola vreo influență asupra ta?

Cum ai lua decizia de cumpărare în lipsa acțiunilor promoționale?

Aștept cu nerăbdare opinia ta. Până atunci, mă duc să mă răcoresc cu o Coca-Cola rece ca gheața.

5 comentarii

  1. Eu nu beau cola, de fapt, cred de vreo 3-4/an mi se face mie pofta si stiu ca o gasesc la raft…asa ca nu am nevoie de publicitate sa mi aduc aminte. Cu actiuni promotionale sau fara, fanii cola are forever! 🙂

    Apreciază

  2. Da, eu cred ca are nevoie. In zilele noastre e foarte „in trend” sa adopti un stil de viata sanatos, de la miscare si pana la mancare si bautura si lumea e mai informata despre ce ar trebui sa mananci/bei si ce nu. Coca-Cola e pe lista cu „asa nu” si cunosc foarte multi oameni care incearca sa renunte la a bea Coca-Cola. Insa in momentul in care vezi reclamele lor ti se face sete si pofta imediat (mai ales pe caldura 🙂 ). Si tare te mai bucuri cand esti intampinat pe strada cu o doza rece si apetisanta si iti spui ca „te lasi de Cola de maine” 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.