3 produse care au cunoscut succesul fiind utilizate în alt scop decât cel pentru care au fost inventate

Aceste produse (și multe altele) ilustrează importanța înțelegerii corecte a nevoilor consumatorilor. Ele au fost inventate pentru alte utilizări decât actuale. Mai mult decât atât, folosirea lor în alt scop decât cel pentru care au fost inventate le-a adus și o mare popularitate.

1. Brandy

Brandy-minBrandy, o băutură alcoolică tare, de culoare caramel, obținută prin distilarea unor sorturi de vin și păstrarea produsului respectiv în butoaie de stejar, consumată după cină, a fost folosită inițial ca un produs secundar pentru transportul vinului. În urmă cu aproximativ 900 ani, comercianții olandezi au început să distileze vinul, atât în scopul de a-l împiedica să se acrească în timpul transportului cât și pentru a plăti taxe vamale mai mici, acestea fiind percepute pe volum. Odată ajunși la destinație (Londra sau Amsterdam), nu aveau decât să adauge apă în butoaiele cu distilat. După un timp, unii dintre acești comercianți au degustat concentratul, după ce acesta a stat mai mult timp în butoaie de stejar și au decis că este mai bun nediluat și au început să-l vândă ca atare.

2. Coca-Cola

13571_10152140441473306_1421737798_n-minUna dintre mărcile de mare notorietate mondială, a fost inițial inventată ca o alternativă la morfina dependentă, pentru a trata durerile de cap și pentru a calma anxietatea. Inventatorul Coca-Cola, John Pemberton, un veteran al războiului civil, care suferea de o dependență de morfină, a inventat o băutură dulce, alcoolică, infuzată cu frunze de coca. El a numit-o Pemberton’s French Coca Wine. Au mai trecut două decenii până când rețeta să fie modificată, băutura este îndulcită, carbogazificată și, în cele din urmă, comercializată ca cea mai populară băutură răcoritoare carbogazoasă din lume.

3. Kleenex

descărcare-minȘervețelele Kleenex au fost lansate în 1924 și au fost promovate ca produse utilizate de starurile de cinema, pentru aplicarea serurilor de îngrijire a feței sau pentru îndepărtarea demachiantului. Între timp, cercetătorul-șef Kimberly-Clark a început să folosească șervețelele în loc de batistă, deoarece suferea de febra fânului. În campania de marketing din 1930, au început să fie promovate ca un substitut de unică folosință al batistei și, în scurt timp, au devenit cele mai populare șervețele de unică folosință.

Un gând despre „3 produse care au cunoscut succesul fiind utilizate în alt scop decât cel pentru care au fost inventate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.