11 lecții de viață de la Bill Gates

Bill Gates a ținut un discurs în fața unor absolvenți de liceu. Printre altele, el le-a dat acestora câteva sfaturi (în paranteză sunt observaţiile mele):

1. Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea! (Nu există decât un singur Bill Gates, nu?)

images (1)

2. Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva INAINTE de a fi mulțumit de tine însuți. (Nu-i așa că data viitoare n-o să te mai mulțumești cu o notă de trecere?)

love-myself-proud-quote-Favim.com-664646-min

3. Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea. (Adu-ți aminte de asta atunci când aplici pentru primele joburi)

images

4. Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o să ai un șef! (Aici aștept opiniile foștilor mei elevi)

download

5. A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă (Profită de șansa asta în vacanța de vară).

download (1)

6. Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele (Nu că ai obișnui să-ți recunoști greșelile).

images (1)

7. Inainte de a te fi născut tu, părinții tăi nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauza că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Așa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap (Apropo, când ai făcut ultima dată curățenie în camera ta?).

whybor

8. Poate că școala ta a scăpat de învingători și invinși, însă viața NU. In unele școli au abolit corigențele și elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viața reală. (Din păcate!)

download (2)

9. Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să „te găsești”. Faci asta în timpul liber. (Niciodată n-o să mai ai atât de mult timp liber ca în liceu)

images (2)

10. Ce vezi la televizor NU e viața reală. In viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu. (Poți alege, în schimb, să te faci barman sau ospătar)

retro-door-signs-coffee-shop-cafe-bar-vintage-metal-creative-template-cup-rusty-old-texture-creative-37159750-min

11. Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei. (Ştii ce mai face tocilarul din clasa ta?)

college-school-bully-min

2 gânduri despre &8222;11 lecții de viață de la Bill Gates&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.