Reduși la tăcere de Kristina Ohlsson

Despre autoare:

Kristina Ohlsson (n. 1979) a avut o carieră interesantă. A lucrat pentru Serviciul Suedez de Securitate, Ministerul de Externe și Ministerul Apărării Naționale din Suedia și a condus departamentul antitero din cadrul OSCE. În 2009, și-a realizat visul din copilărie de a deveni scriitoare, odată cu romanul său de debut Cinderellas. Romanele sale au fost traduse în 20 de limbi.

La început, a fost Stieg Larsson, cu seria Millenium. Apoi, am citit-o pe Camilla Lackeberg. Acum o descopăr cu mare plăcere pe Kristina Ohlsson.

Despre carte:

redusi-la-tacere_1_produs

„Și  când totul se termină, iar ea rămase plângând în scobitura pe care corpurile lor o lăsaseră în iarbă. Își dădu seama că niciodată nu va uita clipele acelea. În pumnul încleștat, cu degetele zdrelite de zbaterea ei fără speranță, încă mai păstra buchețelul de flori. Îi dădu drumul de parcă i-ar fi ars degetele. Florile erau inutile acum. Știa deja chipul care îi va apărea în vise.”

De aici a început totul. Un preot militant pentru drepturile refugiaților este găsit mort împreună cu soția sa, în apartamentul lor din Stockholm. Se pare că preotul și-a ucis soția și apoi s-a sinucis. O tânără suedeză își pierde identitatea în Bangkok. Un străin este ucis în ceea ce pare un accident rutier. Cadavrul altuia este găsit în parc.

Nu pare să existe nicio legătură între toate aceste personaje și întâmplarea descrisă în primele pagini ale cărții. Și totuși…

Acțiunea romanului se derulează alert, cu neașteptate răsturnări de situații și cu personaje care au ceva de ascuns. Echipa de polițiști condusă de Alex Recht trebuie să dezlege toate aceste mistere. Zilele scurte ale iernii scandinave și problemele personale ale membrilor echipei nu fac decât să îngreuneze lucrurile.

Un thriller psihologic pe care nu-l poți lăsa din mână până nu dezlegi misterul. Adică până nu termini cartea.

Mulțumesc Editurii Univers pentru exemplarul oferit.

Dacă vrei, poți să comanzi cartea, cu reducere, aici.

Lectură plăcută!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.