Moda aduce împreună Orientul cu Occidentul la Met Museum din NewYork

Muzeul Metropolitan de Artă din New York (cunoscut și ca The Met) este cel mai mare muzeu de artă din Statele Unite și unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. Colecția sa permanentă are peste două milioane de exponate. Nu mai punem la socoteală expozițiile temporare.

Clădirea principală este situată la marginea de est a Central Park. Muzeul Metropolitan de Artă a fost fondat în 1870.  Începând din anul 2012, ocupă o suprafață de aproximativ 190.000 mp.

Expoziția China: Prin oglindă, deschisă la Met Museum în perioada 7 mai – 7 septembrie 2015, aduce în fața vizitatorilor 140 de exponate de haute-couture și ready-to-wear avangardiste, menite să exploreze impactul artei chineze asupra modei occidentale. Este o prezentare multi-media care acoperă nu doar design-ul vestimentar ci și costumul tradițional, pictura, porțelanul sau caligrafia chineză.

Expoziția este localizată în Galeriile Chinezești, în Galeriile Egiptene și în Centrul Anna Wintour și cuprinde creațiile a 40 de designeri: Paul Poiret, Cristóbal Balenciaga, Vivienne Westwood, Tom Ford, Yves Saint Laurent, John Galliano ș.a.

Rochii de bal somptuoase, chimonouri sau costume din filme sunt ingenios expuse în galerii întunecate, cu oglinzi negre sau în vitrine circulare, puse în valoare de lumini colorate.

Andra și Olivia Dănilă au vizitat expoziția în luna mai și au făcut câteva fotografii:

Vă invit și la un tur virtual al expoziției, oferit de curatorul Andrew Bolton.

http://www.metmuseum.org/metmedia/video/collections/ci/china-looking-glass-gallery-views

 Superb, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.