Căderea uriașilor de Ken Follett

Despre autor:

Kenneth Martin „Ken” Follett (n. 5 iunie 1949) este un autor galez de thrillere și romane istorice. A studiat filosofia la University College din Londra, a lucrat ca ziarist și a fost directorul editurii Everset Books. Apoi s-a implicat în politică, iar soția lui a fost ministrul culturii în cabinetul Gordon Brown.

A scris 29 de cărți, vândute în peste 150 de milioane de exemplare. Multe dintre cărțile sale au ocupat primul loc în topul New York Times best-seller. A abordat o gamă largă de subiecte, printre care se regăsesc spionajul, revoluția iraniană din 1979, catedralele din Evul Mediu, războaiele mondiale, războiul rece.

Este pasionat de operele lui Shakespeare și poate fi văzut adesea la reprezentațiile londoneze ale acestora. Este muzician amator, cântă la chitară bass în formația Damn Right I Got the Blues și, ocazional, la balalaikă bass în grupul folk Clog Iron. Are o casă de vacanță în Antigua. Acum câteva ore a postat pe Twitter că este în Antigua și scrie despre noaptea Sf. Bartolomeu din 1572, cu sunetul Caraibelor în urechi.

Despre carte:

caderea-uriasilor

Am terminat, în sfârșit, cartea Căderea uriașilor, prima din Trilogia Secolului. M-am luptat puțin cu acest volum, fiindcă e unul uriaș, la propriu :). Format mare, 923 de pagini și coperta cartonată. Nu-i înțeleg pe editorii care aleg varianta gigantică pentru cărțile lor. Așa că mi-a luat ceva timp s-o termin, fiindcă n-am putut s-o car după mine peste tot, așa cum fac, de obicei, cu alte cărți.

E un roman istoric complex, o adevărată epopee, în care imaginarul se împletește cu realul, iar personajele fictive (galezii, englezii, germanii, americanii, rușii) se întâlnesc cu persoane reale (Lenin, Churchill, Woodrow Wilson).

Povestea începe în Anglia anului 1911 și continuă apoi cu evenimentele din Primul Război Mondial, cu revoluția bolșevică și cu lupta femeilor engleze pentru dreptul lor la vot.

Evenimentele istorice, cum ar fi bătălia de pe răul Somme, răsturnarea regimului țarist și instaurarea celui bolșevic, sunt descrise cu o mare atenție pentru detalii. Pe fondul acestor evenimente, personajele fictive, mineri galezi sau familii aristocrate engleze sau germane își trăiesc propriile bucurii sau drame. Destinele potrivnice ale unor personaje, Ethel Williams și Lord Fitzherbert, Lady Maud Fitzberbert și Walter von Ulrich, se împletesc dramatic. Pe alocuri, mi-am amintit de personajele din celebrul serial britanic Downton Abbey. În acest timp, frații ruși, Grigori și Lev Peshkov fac planuri de emigrare în America.

Acțiunea trece ușor din minele de cărbune galeze în saloanele aristocraților germani, din căminele sărăcăcioase ale muncitorilor ruși în culisele puterii din Anglia sau America, de la Londra la Sankt Petersurg și de la Berlin la Washington.

Este o carte pe care o recomand atât pasionaților de istorie cât și cititorilor de romane de dragoste. Nu vor fi dezamăgiți de frumoasa poveste de dragoste, derulată pe un fundal atât de zbuciumat.

Cartea poate fi cumpărată de AICI.

Lectură plăcută!


Citește și:

Iarna lumii de Ken Follett

Publicitate

7 gânduri despre „Căderea uriașilor de Ken Follett

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.