Julieta de Anne Fortier

Despre autoare:

Anne Fortier s-a născut în Danemarca, în 1971. A început să scrie primul roman la 11 ani și a trimis unui editor danez primul său manuscris, la vârsta de 13 ani. A publicat primul său roman în 2005. Are un doctorat în istoria ideilor, la Universitatea Aarhus, Danemarca.

A emigrat în SUA, în 2002, pentru a lucra în industria filmului, iar în prezent locuiește, împreună cu familia ei în Quebec.

res_00927f7aa6a0f7e1a3cec70ec9fb0083_350x350c_s9a0Despre carte:

Produs publicat în 2010 de Polirom
Colecţia CHIC
Format: 106×180
Tip copertă: Broşată
Număr pagini: 576
ISBN: 978-973-46-1766-1

Romanul a fost publicat în 2010 și, de atunci a fost tradus în peste 20 de limbi și a apărut în 50 de țări.

Am început să citesc Julieta, după ce am terminat Isabela de Castilia, o carte cu o anumită încărcătură istorică, fiindcă am simțit nevoia unei lecturi relaxante. Așa credeam că este și „Julieta”, o carte ușoară, eventual amuzantă, la fel ca (aproape) toate celelalte din colecția Chic pe care le-am citit.

Am dat în schimb peste o carte care m-a captivat de la început până la sfârșit, cu mistere, intrigi și cu numeroase răsturnări de situație. Nu e deloc de mirare că a fost comparată cu Codul lui da Vinci, a lui Dan Brown.

Știți deja că nu-mi place să fiu spoiler așa că n-o să vă spun toată povestea, o să vă las plăcerea s-o descoperiți singuri.

Pe scurt, Julie Jacobs moștenește o cheie de la o cutie de valori a mamei sale, despre care I se spune că o va duce la o veche comoară a familiei sale. Cutia respectivă se află însă la Siena, așa că Julie călătorește în Italia și încearcă să descopere comoara.

Află că numele său adevărat este Giulietta Tolomei și că este urmașa unei femei cu același nume care a trăit o tragică poveste de dragoste cu Romeo Marescotti, în 1340.

Ea mai descoperă că moștenirea de familie se află sub semnul unui blestem, căruia este pe cale să-i cadă și ea victimă. Acțiunea este plină de suspans, apar personaje care nu sunt ce par a fi, firul poveștii merge uneori pe piste false, iar totul se întâmplă în romanticul decor toscan.

Sursa: http://www.annefortier.com

Va reuși Giulietta să-și găsească dragostea și să scape astfel de blestemul care apasă de veacuri asupra familiei sale?

Cartea poate fi comandată pe Elefant.

Lectură plăcută!

2 gânduri despre „Julieta de Anne Fortier

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.