Spring SuperBlog 2015 s-a terminat

Sau aproape. Mai sunt de aflat notele la ultima probă. Mare lucru nu se mai poate schimba, așa că m-am hotărât să scriu acum câteva cuvinte despre prima mea participare la acest concurs. Nu mai știu cum am aflat de SuperBlog, cred că la începutul iernii și, încă de atunci de-atunci, am cochetat cu ideea să particip și eu. Așa că, atunci când a venit momentul, nu am ezitat deloc și m-am aruncat în valuri. În valurile concursului, desigur. Ce așteptări aveam? Cred că eram curioasă, în primul rând, cum e să scrii pe teme date de alții și, mai ales, sub presiunea unui dead-line foarte apropiat. Am mai participat la (puține) concursuri, chiar am câștigat o campanie, dar nu de anvergura SuperBlog. Apoi, eram curioasă ce note aș putea lua. În viața de zi cu zi, eu dau note altora (sunt profesor de marketing la un liceu din Arad) și mi se pare normal ca, uneori, să fiu și eu în postura celui evaluat.

Și, iată, am ajuns cu bine la sfârșitul concursului. Cum a fost? Cel mai potrivit cuvânt pe care-l găsesc: interesant. Greu, dar foarte interesant. În general, sunt mulțumită de notele pe care le-am luat, cu o singură excepție. Recunosc că proba respectivă nu s-a numărat printre preferatele mele (nu, nu încercați să mă trageți de limbă că nu vă spun care e proba).

La început, nu m-am uitat la ce scriu ceilalți concurenți. Apoi, curiozitatea să aflu cum arată un articol de 100 de puncte a fost mai puternică și am aruncat o privire. Adică mai multe priviri, că au fost mai multe articole de 100 de puncte. Nu întotdeauna am fost de aceeași părere cu juriul, dar nici elevii mei nu gândesc întotdeauna ca mine, nu?

M-am bucurat că am luat note mari la probele care mi s-au părut mai grele și am fost surprinsă de notele mai puțin bune la probele pe care le credeam mai ușoare. Iată că nu totdeauna lucrurile probele sunt ce par a fi.

Recunosc că au fost și momente când am vrut să renunț, vreo două, dar taurii nu renunță niciodată, nu-i așa?

Așa am ajuns finalistă la prima mea participare la SuperBlog. Și mă bucur mult că am făcut-o. Câștigul cel mai mare a fost că am cunoscut oameni interesanți, deocamdată doar online, a căror bloguri le citesc cu multă plăcere și de la care am mult de învățat.

Vă fac și o mărturisire: m-am amuzat văzând nemulțumirile unora față de notele date de juriu. Nu mă înțelegeți greșit, nu mă amuză supărarea unora, ci gândul că, în general, lumea pare să creadă că e foarte simplu să dai note, ce mare lucru. Iată că nu e simplu deloc. Sincer, n-aș vrea deloc să fiu nevoită să evaluez aproape 90 de articole pe aceeași temă.

Dacă voi mai participa la SuperBlog? Evident, abia mi-am făcut încălzirea.

15 gânduri despre &8222;Spring SuperBlog 2015 s-a terminat&8221;

  1. Ai mare dreptate, in ciuda bombanelilor noastre despre notare este extrem de greu sa ai raspunderea juriului. Motiv pentru care eu am renuntat sa mai fac contestatii. Stai sa vezi cum este editia „mare”, de toamna, acolo toti o iau razna din cauza nenumaratelor probe…

    Apreciază

  2. hehe, colega mea de suferinta incepatoare. Eu cred ca am aflat despre SuperBlog cu vreo 2 zile inainte parca, iar despre varianta verificarii notelor abia dupa ce se afisasera deja si pentru proba a 3 a – asa de aeriana am fost 😀 Dar am recuperat pe parcurs 😀 Ma duc la Gala sa cunosc oamenii pe care i-am gasit aici si vin si eu cu povestea completa de „incepator” la SuperBlog 🙂 O duminica frumoasa!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.