Ce-aș inventa dacă aș fi Minitehnicus

Îmi place să vizitez muzee. Tot felul de muzee. De la cele de istorie sau artă până la muzee mai puțin obișnuite. Ce ziceți de Muzeul Ochelarilor din Pieve di Cadore, Muzeul Sticlei și Cristalului sau Muzeul Flamenco din Malaga, Muzeul Poșetelor sau Muzeul Van Loop din Amsterdam? Nu le ratați dacă o să vă aflați vreodată în apropiere.

Deși sunt un vizitator silitor (dacă pot zice așa) și mă străduiesc să văd cât mai multe atunci când ajung într-un loc în care n-am mai fost, inevitabil îmi scapă multe. Din mai multe motive. Din lipsă de timp sau pentru că muzeul era închis, de exemplu. Nici nu mai vorbesc de muzeele care-mi scapă deoarece sunt prea departe de mine, geografic vorbind.

Din păcate, chiar și unele vizite pe care le-am făcut, puține e drept, pot fi considerate ratate. Cum a fost cea de la castelul Neuschwanstein, unde am avut parte de un ghid care nu avea chef de noi și pur și simplu ne-a alergat prin castel, așa că nu am văzut nimic ca lumea. Sau cea de la Muzeul Farmaciei din Sibiu, unde doamna care ne-a întâmpinat mai avea puțin și ne întreba ce căutăm acolo.  

Așa că uneori mă gândesc că aș vrea să fiu un mic (sau poate mare) geniu al tehnologiei și să inventez un device video, ca un fel de televizor, la care să poată fi programate tururi virtuale prin toate muzeele din lume. Bineînțeles că tururile ar fi însoțite de explicații audio, în complexitatea solicitată de utilizator. Există și persoane cărora le place să fie propriul lor ghid. Aceștia ar avea posibilitatea să-și conceapă propriul tur. Asta ar fi o chestie utilă și pentru pregătirea practică a viitorilor ghizi de turism (profesorul din mine nu doarme niciodată?).

Și asta nu e tot. Device-ul ar fi dotat și cu o secțiune de jocuri tematice pentru toate vârstele.

Problema este că mintea mea nu procesează cuvinte precum memorii RAM, hard disk, gigabytes, megabytes sau … procesor, așa că ar trebui să-l chem în ajutor pe Minitehnicus. Cum cine e Minitehnicus? Un  personaj de benzi desenate, cu idei geniale şi mână de aur al unei publicaţii care apărea în copilăria mea. Știi cumva care era numele publicației?

images

Sursa: forum.oltcit.ro

Dar pentru că Minitehnicus vine dintr-o altă epocă, m-am hotărât să-l ajut puțin și să caut un magazin online care comercializează piesele componente de care ar avea nevoie.

Am găsit oferte HDD generoase așa că are de unde să aleagă. Ce-l mai așteaptă pe simpaticul inventator puteți să vedeți aici.

logo_mediadot_patrat_mic2

Mai rămâne o singură problemă de rezolvat. Ce nume să dau acestui device? Dacă ai vreo idee genială te trec și pe tine pe brevetul de inventator!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015, proba nr. 8.

4 gânduri despre „Ce-aș inventa dacă aș fi Minitehnicus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.