„Adulter” de Paulo Coelho

Despre autor:

Paulo Coelho de Souza (n.1947) este un scriitor brazilian, deținător a numeroase premii literare  și unul dintre cei mai bine vânduți autori din lume. Cărțile lui au fost traduse în peste 81 de limbi și s-au vândut în peste 350 milioane de exemplare. A publicat prima carte în 1982.

Este căsătorit și locuiește, împreună cu soția sa, în Geneva, Elveția.

Poți citi mai multe despre Paulo Coelho aici.

Despre carte:

Produs publicat în 2014 de Humanitas Fiction
Colecția Seria de autor Paulo Coelho
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 256

Personajul principal al romanului este Linda, o tânără care pare să aibă o viață perfectă. Locuiește la Geneva, are 31 de ani, un soț bogat și care o iubește, doi copii reușiți, o casă frumoasă și lucrează ca jurnalistă la o publicație importantă. Într-o zi descoperă că, de fapt, nu este fericită, dar nu reușește să descopere care ar fi cauza acestei nemulțumiri care o macină.

„Și totuși, în fiecare dimineață, când deschid ochii în lumea asta ideală la care visează toți și în care puțini reușesc să trăiască, știu că ziua mea va fi un dezastru. La începutul acestui an nu-mi puneam nicio întrebare, îmi vedeam doar de viață, deși din când în când mă simțeam vinovată că am mai mult decât merit. Într-o zi, în timp ce pregăteam micul dejun pentru toți (mi-aduc aminte că era deja primăvară și florile începeau să înmugurească în grădină) m-am întrebat: „Vasăzică asta e?””

Din întâmplare, Linda îl reîntâlnește pe Jacob, iubitul ei din liceu și începe o aventură cu acesta. O aventură sau o poveste de dragoste? Linda nu este prea sigură. Jacob este căsătorit și a devenit un politician influent.

În încercările ei de a se regăsi, Linda consultă mai mulți psihiatri și chiar un șaman cubanez. Totul pare în zadar. Ea încearcă să-și dea seama pe care dintre cei doi bărbați îl iubește și trece printr-o lungă serie de frământări care o aduc la capătul puterilor. La sfârșit, salvarea vine de unde mă așteptam (cred că nici Linda) și într-un fel absolut spectaculos.

Mi s-a părut interesant cum Paulo Coelho, un bărbat brazilian trecut bine de prima tinerețe se transpune în pielea unei tinere femei din Elveția. Mi-a plăcut cum a descris felul în care trăiesc elvețienii, ce obiceiuri au (cele trei săruturi tradiționale pe obraz), ce mănâncă (fondue și raclette) și cum se raportează ei la restul lumii.

O carte ușor de citit, deși tratează probleme complexe precum depresia, rutina vieții de familie și infidelitatea. Dacă ar fi să spun și ce nu mi-a plăcut, atunci aș aminti scenele de sex cam explicite pentru gustul meu.

Dacă ți-am stârnit interesul, poți comanda cartea aici.

Lectură plăcută!

 

2 gânduri despre „„Adulter” de Paulo Coelho

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.