Fericirea mea are aromă de zmeură

Ce este fericirea? Oamenii și-au pus de multe ori această întrebare și au răspuns la ea în fel și chip. Cel mai mult mi-a plăcut opinia lui Albert Camus care a spus că fericirea este “armonia dintre om și viața pe care o duce”.

Ce culoare are fericirea? Aceasta este o întrebare la care am fost provocată să răspund la un curs de perfecționare și care m-a intrigat la început, până când am început să mă gândesc mai serios la ea. I-am întrebat și pe elevii mei ce culoare are fericirea lor și am primit câteva răspunsuri interesante:

– Fericirea mea are culoarea roșie deoarece mă stimulează intelectual, mă face să fiu mai competitivă și să reușesc tot ceea ce îmi propun (Monica);

– Negru deoarece când îmbrac o haină neagră mă face să par mai slabă și atunci sunt super happy și albastru pentru că ori de câte ori mă uit spre cer îmi dau seama că e mereu albastru din orice colt al lumii te uiți la el, asta dacă nu cumva plouă sau sunt nori pe cer (Ema) ;

– Fericirea mea are culoarea verde, deoarece reprezintă primăvara, schimbarea spre ceva nou şi frumos (Bia).

Eu am răspuns că fericirea are culoare roșie pentru că roșul este culoarea focului, a sângelui, a dragostei, a tinereții și a sănătății.

Ce aromă are fericirea? Asta e o întrebare la care nu credeam că voi găsi în grabă un răspuns.
Surprinzător, am descoperit rapid că, pentru mine, fericirea are aroma de zmeură. Pentru că zmeura are miros început de vacanță de vară, când citesc sau doar lenevesc în mica grădină a mamei mele, iar soțul meu are grijă de mica lui recoltă de zmeură. Zmeura are gust de vacanță de vară, cu fructe proaspete și înghețata delicioasă a mamei (înghețată de zmeură, firește).

Așa arăta azi colțul meu de grădină, mângâiat de o rază de soare, în așteptarea următoarei recolte de zmeură:

10407139_1023489987680384_2921389299523346175_n

Zmeura are o aromă rafinată, un miros plăcut și un gust acrișor și delicat. În plus, are o minunată culoare roșie. Ea se cultivă atât pentru consumul fructelor cât și pentru că din ea se extrage xilitolul, un îndulcitor artificial folosit și în tratarea și prevenirea cariilor dentare. Este o sursă importantă de minerale, vitamine și antioxidanți cu multe beneficii pentru organism: ajută în procesul de slăbire, ajută la îmbunătățirea vederii, scade nivelul colesterolului, crește fertilitatea, previne oboseala, dă strălucire pielii, încetinește îmbătrânirea tenului. Este foarte important să alegeți fructe coapte, ferme și colorate și să le evitați pe cele mucegăite sau pătate.

Un motiv în plus de bucurie am avut când am descoperit minunatele produse cosmetice din noua gamă Gerovital Happiness, concepută pe bază de extracte din caise (ten uscat), afine (ten mixt-gras) și zmeură (ten normal) și destinată persoanelor cu vârste de peste 16 ani, dar și femeilor mature, pentru îngrijirea de bază. Sunt produse fără parabeni și cu parfum hipoalergenic. Gama Gerovital Happiness este produsă de compania Farmec, cu o îndelungată tradiție pe piața produselor de înfrumusețare.

Pentru îngrijirea tenului normal, care are nevoie hidratare pe tot parcursul zilei, sunt recomandate produsele îmbogățite cu extract de zmeură.

Subgama cuprinde crema și masca hidratante, amândouă răcoritoare și crema-gel pentru curățarea feței. Noutatea absolută este crema „Color Control” deschis (CC cream), îmbogățită cu pigmenți naturali și extract de zmeură, estompează eficient imperfecțiunile și urmele de oboseală, oferind tenului un aspect plin de strălucire.  Perfecte pentru vacanța de vară.

   crema-hidratanta-zmeura                  crema-cc                 crema-gel

Și pentru că vara nu doar tenul are de suferit din cauza soarelui și apei de mare sau din piscină, nu trebuie să uităm nici de loțiunea hidratantă de corp sau de scrubul pentru picioare. Degeaba ai un ten frumos dacă sandalele lasă la vedere călcâiele crăpate.

scrub-pentru-picioare

Prețurile sunt și ele prietenoase, așa că nu ne vor afecta foarte tare bugetul de vacanță.

Vacanță? Mai este mult până la vacanța cu aromă de zmeură.

Articolul a fost scris pentru proba 3 din Spring SuperBlog 2015.

UPDATE 20 iunie 2015: Vacanța stă să vină (liceele economice au, din păcate un an școlar mai lung decât celelalte), iar aroma zmeurei nu mai e doar un vis îndepărtat.

   1609863_1084659921563390_7316047908204900406_n   11295847_1084660041563378_2079180617740656303_n  11428068_1084660101563372_696300251265099198_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.