Cum să începi o afacere fără să-ți asumi riscuri (prea mari)

„Am o singură direcţie în viaţă: ÎNAINTE!”

Valentin Anghel, fondator AVBS Credit

Ai terminat un liceu economic, apoi o facultate cu același profil, apoi ai urmat un master în specialitate și, iată, au trecut deja câțiva ani de când lucrezi într-o instituție bancară. La început ai fost mândru că ai prins un job la care mulți doar visează, ai fost entuziast, ai învățat multe lucruri, dar treptat realizezi că ai intrat într-o rutină și că nu mai ai chiar atâtea satisfacții. Că ai putea să faci mai multe, că ai vrea să scapi de șeful tău, care uneori este cam … (completează singur/ă spațiul liber). Te gândești că ai putea să-ți deschizi propria afacere și să fii propriul tău șef. Evident că nu doar al tău, ci și al altora. Hm, oare cu ce cuvânt vor completa ei spațiul liber când se vor gândi la șeful lor (adică la tine)? Dar să nu ne pierdem timpul cu amănunte. Începi să visezi la asta, dar gândul la riscurile pe care ar trebui să ți le asumi și mai ales la banii de care ai avea nevoie te fac să-l vezi pe șef mai altfel decât îl vedeai până acum. Totuși, gândul unei afaceri proprii îți dă târcoale. Dar ce afacere? Concurența pare acerbă în toate domeniile și nu te pricepi decât la piața financiară. În plus, îți place să lucrezi în domeniu. Apoi, mai e și problema banilor. Locuiești încă cu părinții, așa că ai reușit să faci ceva economii. Probabil insuficiente ca să demarezi o afacere.

Dacă nu te-ai demoralizat încă, cred că am o soluție pe care poți să o iei în considerare. Știi cu siguranță ce este o franciză. Dacă ai uitat, îți amintesc că este un contract prin care o persoană numită francizor îi acordă unei alte persoane, numită beneficiar sau francizat, dreptul de exploatare a unui ansamblu de drepturi de proprietate industrială sau intelectuală, în scopul de producției sau comercializării unor produse și/sau prestării de servicii. În schimbul dreptului de a exploata o marcă de prestigiu și de a folosi un produs sau serviciu deja consacrat, beneficiarul plătește o taxă de intrare în sistem precum și redevențe anuale, de regulă sub forma unui procent din cifra de afaceri.

Logo-AVBS-Credit-300x170webDacă până acum credeai că franciza este utilizată doar în domeniul restaurantelor fast-food sau al comercianților de articole de îmbrăcăminte și aceste domenii nu sunt chiar preferatele tale, e timpul să afli că poți încheia un contract de franciză cu o companie de brokeraj credite bancare. Poți astfel să-ți folosești experiența pe care ai dobândit-o în domeniul financiar-bancar chiar în propria ta afacere.

Sigur că franciza are și dezavantaje. Principalul dezavantaj este reprezentat de costurile francizei, dar mai ales de taxa de intrare în sistem. Am și aici o veste bună pentru tine. Franciza AVBS Credit este gratuită, iar peste câțiva ani poți deveni tu însuți francizor.

„Familia AVBS Credit îți va deschide ușile cu căldură și generozitate și îți va oferi tot ceea ce este necesar pentru a prospera pe plan profesional și de a evolua pe plan personal, urmând un model care și-a confirmat eficiența, atâta timp cât dispui de cunoștințe temeinice în domeniul bancar (extras de pe site-ul companiei).

IMG_3534

Sursa: avbs,ro

O problemă importantă pe care trebuie să o ai în vedere este cea a spațiului în care îți vei desfășura activitatea. Părinții tăi sunt de părere că ar fi mai bine să folosești economiile tale și să cumperi un apartament și să profiți de avantajele programului „Prima casă”. Verifici și constați că te încadrezi în caracteristicile acestui credit: vârsta 18-70 de ani și un avans de 5%. Perioada de creditare este și ea convenabilă și poți împrumuta până la 57.000 Euro.

Ți se pare și ție o idee bună să investești într-o proprietate imobiliară. Cum împaci cele două dorințe? De exemplu, faci un credit pentru casă, cumperi un apartament și apoi îl transformi într-un sediu pentru o franciză AVBS Credit. Dacă vrei să știi mai multe despre condițiile în care poți lua un credit bancar, poți beneficia de consultanță gratuită chiar de la AVBS Credit.  Ai la dispoziție și aplicația AVBS Credit, disponibilă numai pentru smartphone-urile Android sau iOS. Descărcarea aplicației este GRATUITĂ, iar după instalare, pentru a fi funcțională, trebuie să introduci codul unic 1234. Această aplicație îți permite să calculezi și să soliciți creditul mult-dorit.

Iată ce trebuie să faci după ce descarci aplicația pe telefonul tău, cu ajutorul linkului de mai sus (printscreen de pe telefonul meu):

1. Click pe Calculator credite                  2. Click pe Prima casă                                   3. Et voila! Calculul tău        10411819_1021932774502772_6860679113052732395_n            11050781_1021932791169437_3835081477039076758_n                553357_1021932817836101_8805886838774750370_n

Inainte să iei decizia de a intra în această afacere, te sfătuiesc să te gândești bine și să cauți răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Ce așteptări ai de la acest business?
  • Care sunt punctele tale forte care te vor ajuta să reușești în această afacere?
  • Dar punctele slabe care te-ar putea împiedica să reușești?
  • Cum vei atrage clienții?

Nu uita că e nevoie să fii sincer cu tine însuți!

Înainte să te hotărăști, caută prin sertare ochelarii 3D pe care i-ai folosit ultima oară la Cinema City și uită-te la filmul de prezentare a companiei AVBS Credit.

http://www.avbs.ro/film-3d/video-1

Dacă te hotărăști să te lansezi în lumea afacerilor, eu îți doresc mult succes!

Sunt curioasă care sunt răspunsurile tale la întrebările de mai sus. Dacă vei dori să mi le împărtășești, le voi citi cu mare interes.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015

4 gânduri despre &8222;Cum să începi o afacere fără să-ți asumi riscuri (prea mari)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.