Spune NU kitsch-ului!

targ_de_martisor_si_targ_antichitati__in_fata_parcului_kiseleff_559ed04-1oChiar dacă primăvara pare încă departe, 1 martie se apropie cu repeziciune. În curând, bulevardul va fi ocupat de vânzătorii de mărțișoare. Cam aceiași cu vânzătorii de “chestii” colorate de Valentine’ s Day sau de Sf. Nicolae sau de … whatever. Broșe sclipicioase și chinezării la kilogram. Pierduți în marea de hidoșenii și mărunțișuri, câțiva artizani locali încearcă să-și facă loc cu mărțișoarele lor handmade, confecționate cu migală și mult talent.

Cred că a venit timpul să spunem un NU hotărât chinezăriilor la kilogram și să cumpărăm mărțișoare de la artizani locali sau din alte părți de țară. La o simplă căutare pe Internet (nu trebuie decât puțină răbdare) poți găsi oferte cel puțin interesante. De exemplu, mie mi-a plăcut ce am văzut pe le-cose-animate.blogspot.ro.

Poți găsi artizani și la unele muzee sau la târgurile organizate în orașul tău. Haideți să-i căutăm, să-i sprijinim și să facem loc frumosului în viața noastră.

Dacă crezi că ai puțin talent, poți încerca să confecționezi chiar tu mărțișoarele pe care vrei să le oferi. Din mărgele, nasturi, din scoici aduse din vacanța de la mare, din turtă dulce sau din orice îți trece prin cap.

Și, domnilor, nu încercați să profitați de faptul că anul acesta 1 martie e într-o zi de duminică!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.