Regina roșie de Philippa Gregory

Despre autoare:

Despre Philippa Gregory poți citi aici.

regina-rosie-editia-2014_1_fullsizeDespre carte:

Produs publicat în 2014 de Editura Polirom

Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 360
ISBN: 978-973-464-484-1

Regina roșie este al doilea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze și o are ca protagonistă pe Margaret Beaufort, din Casa de Lancaster, întemeietoarea dinastiei Tudor. Un nou personaj din galeria femeilor puternice și ambițioase, care au avut un cuvânt important de spus în istoria Angliei.

Intr-o perioadă în care Anglia este sfâșiată de rivalitățile dintre cele două case rivale, Lancaster și York și de bătăliile dintre acestea, lady Margaret se dedică unei singure cauze: urcarea pe tron a fiului său, Henry Tudor.

Încă din copilărie, Margaret crede că destinul ei va fi unul măreț, la fel ca al Ioanei d’Arc, la care se roagă și de la care așteaptă răspunsuri. Mai târziu, trăiește cu convingerea că este destinată să devină regină, dacă nu ca soția unui rege, măcar ca “milady mama regelui”, iar pentru a-și atinge scopul, nu se dă în lături de la nimic. Se căsătorește de trei ori, niciodată din dragoste și iubește, de la depărtare, un singur bărbat, pe Jasper Tudor, cumnatul ei. N-o să scriu mai multe despre acțiune, vă las să descoperiți singuri dacă lady Margaret își vede visul îndeplinit.

Este un personaj puternic și interesant, dar care nu mi-a inspirat simpatie, nici măcar o secundă. Am apreciat dorința ei de a-și dedica mult timp studiului, dar atât.

Cartea, în schimb, mi-a plăcut mult, am citit-o cu interes și o recomand tuturor amatorilor de romane istorice, dar și de aventuri. Ea poate fi cumpărată de aici.

Aici o poți vedea (și auzi) pe Philippa Gregory vorbind despre cartea ei.

 Lectură plăcută!

2 gânduri despre „Regina roșie de Philippa Gregory

  1. Imi place asa mult toata seria asta, se completeaza asa bine cartile intre ele si personajele sunt asa frumos construite, te lasa sa vezi ca nimeni nu e perfect si ca fiecare are versiunea lui, motivele lui si adesea fiecare are dreptate in felul lui.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.