La Roma de Ziua Sf. Valentin

Legenda Sfântului Valentin spune că acesta era un preot creștin care trăia în Roma. El căsătorea în secret cuplurile creștine și îi ajuta pe creștinii persecutați de împărat. Dar a fost descoperit și arestat. Împăratului i-a plăcut personalitatea lui Valentin și a încercat să-l determine să renunțe la creștinism și să devină soldat roman. Când acesta a refuzat a fost condamnat la moarte și probabil executat în ziua de 14 februarie 269. Povestea spune că, în timp ce era întemnițat, a trimis scrisori de adio către prietenii săi, pe care le semna „Adu-ți aminte de Valentin al tău.

Cum a devenit 14 februarie Ziua Îndrăgostiților? Se spune că, în 496, Papa Gelasius a încercat să oprească Lupercalia, sărbătoarea păgână a dragostei, fără a interzice celebrarea dragostei ci doar elementele păgâne despre care biserica credea că aduc o insultă divinității. Așa că a fixat sărbătoarea cu o zi mai devreme, pe 14 februarie. Această zi a rămas Ziua Îndrăgostiților și ziua Sf. Valentin, în amintirea protectorului îndrăgostiților.

Dragostea este celebrată cu flori, ciocolată și cărți poștale cu mesaje de dragoste. Dar, mai importante sunt clipele petrecute împreună. Dacă se poate departe de casă și de toate grijile zilnice. Și ce loc poate fi mai potrivit decât Roma, orașul Sf. Valentin?

Roma este destinația perfectă pentru o escapadă romantică (nu cumva romantic vine chiar de la Roma?). Într-un city-break la Roma te poți bucura de un oraș cosmopolit și interesant, preferat ca destinație de turiști din toată lumea. Este un oraș care-și primește oaspeții cu obiective turistice spectaculoase dar și cu locuri pe care le poți explora, departe de agitația turiștilor. Dacă te plimbi prin Roma dai la tot pasul de ceva interesant de văzut. O biserică, o piață cu un obelisc în mijloc, opere ale maeștrilor Renașterii, câte o fântână splendidă și, evident, ruinele Romei antice.

vatican-min
Vatican

Ce trebuie neapărat să vezi în Roma? Ai nevoie de multe, multe zile ca să vizitezi Roma, iar un city-break este cam scurt. Așa că am încercat să grupez ceea ce mi s-a părut important, ca să poți face o selecție bună, în funcție de preferințele tale.

Roma antică

Forul Roman (inclusiv Colosseum-ul), Muzeele Capitoline, Piața și Forul lui Traian, Forum Boarium din Piazza della Boca della Verita, Forurile lui Cezar, Augustus și Nerva, Domus Aurea, Colina Palatin.

Colosseum
Colosseum

Roma creștină

Muzeul Vatican, Bazilica Sf. Petru, bisericile Santa Maria Maggiore, San Clemente, San Pietro in Vincoli (unde se află statuia lui Moise a lui Michelangelo) și Santa Maria del Popolo.

185659940-min
Basilica Sf. Petru

Plimbare romantică

Piazza Navona, cu superba fântână din mijloc, Treptele Spaniole, Via Condotti, celebra stradă comercială (nu rata cafeneaua Greco), Villa Borghese, Fântâna Trevi (nu uita să arunci o monedă în fântână), cartierul Trastevere, Campo de’Fiori. Plimbă-te pe malul Tibrului și admiră frumoasele poduri care-l traversează.

Fontana di Trevi
Fontana di Trevi

Preferatele mele: Castelul Sant’ Angelo, Panteonul, bazilica San Giovanni in Laterano.

Unde te cazezi?

Ai la dispoziție mai multe variante. E bine să găsești un hotel în apropierea unei stații de metrou, deoarece cu metroul poți ajunge ușor și ieftin acolo unde dorești.

Roma este orașul în care, de câte ori te întorci, ai ceva de descoperit, ceva nou de văzut. Este unul dintre orașele în care mi-aș dori să sărbătoresc ziua Sf. Valentin.

Sursa foto: vola.ro

Publicitate

2 gânduri despre „La Roma de Ziua Sf. Valentin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.