„Trandafiri” de Leila Meacham

Despre autoare:

Leila Meacham (n.1938) este o scriitoare americană, născută în Louisiana. Locuiește în San Antonio, Texas. A fost profesoară de limba engleză și a scris romanul său de debut (Trandafiri) după vârsta de 65 de ani. În 2012, a apărut romanul de mari dimensiuni Tumbleweeds.

trandafiri_1_produsDespre carte:

Trandafiri este o saga care se întinde pe mai multe generații, între 1914 și 1985. O poveste despre iubire, dezamăgire, răzbunare şi … blestemul pământului. 

Titlul cărții vine de la legenda a două familii descendente din familiile York și Lancaster, care s-au aflat în conflict în Războiul celor Două Roze. Descendenții lor au emigrat în America și s-au stabilit în apropiere de Charleston. Familia Warwick, care provenea din familia York, avea hectare de păduri cu lemn pentru cherestea. Ei cultivau trandafiri albi, simbolul Casei de York, despre care legenda spune că oferă iertarea. Familia Toliver, descendenta familiei Lancaster, deținea cele mai mari plantații de bumbac din regiune. Bineînțeles că trandafirii pe care-i cultivau erau roșii, care conform legendei cereau iertarea. După câteva generații, o parte din urmașii lor se mută în estul Texasului, unde, împreună cu o altă familie înstărită, familia DuMont (familia trandafirului roz), își întemeiază propriile averi. Legenda spunea că trandafirul roz nu acordă iertarea.

Mary Toliver, în amurgul vieții, își rememorează viața și își aduce aminte de marile sale iubiri, Percy Toliver, dar, mai ales, pământul. De dragul plantației Somerset, pe care i-a lăsat-o moștenire tatăl său, ea sacrifică dragostea pentru Percy și ia decizii care vor afecta dramatic viața sa și a persoanelor pe care le iubește.

Se pare însă că pământul a aruncat asupra familiei Toliver un blestem, care curmă viața moștenitorilor de gen masculin, încă din fragedă copilărie.

Aflată la sfârșitul vieții, Mary decide să curme acest blestem și s-o scutească pe Rachel, moștenitoarea sa de povara lui. Ce decizie va lua Rachel? Va păși ea pe urmele mătușii sale sau va accepta hotărârea acesteia? Citiți cartea și veți afla. Eu am citit-o cu multă plăcere și cu mult interes.

Poți comanda cartea AICI.

Lectură plăcută!

2 gânduri despre „„Trandafiri” de Leila Meacham

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.