Fiica eminenței cenușii de Philippa Gregory

Despre autoare: 

Despre Philippa Gregory, autoarea unor romane istorice importante, poți citi aici.

Despre carte: 

Produs publicat în 2013 de Editura Polirom

Format: 130×200

Tip copertă: Broșată

Număr pagini: 440

ISBN: 978-973-46-3243-5

fiica-eminentei-cenusii

Fiica eminenței cenușii este un roman istoric, al patrulea din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze. Celelalte trei sunt Regina albă, Regina roșie și Doamna apelor.

Personajul principal este Anne Neville, fiica lui Richard Neville, conte de Warwick, poreclit “Făcătorul de regi”, datorită rolului său de sfătuitor și sprijinitor al pretendenților la tronul Angliei. Anne, la fel ca și sora sa, Isabel, este un pion în jocurile pentru putere ale tatălui său. Ea este prinsă în lupta dintre două tabere rivale pentru tronul Angliei. La paisprezece ani este căsătorită cu Edward de Lancaster, în speranța că va deveni curând regina Angliei. În scurt timp, Casa de Lancaster este învinsă, iar Richard Warwick și prințul de Wales, soțul Annei, sunt uciși. Edward de York, fostul pupil al contelui de Warwick, revine pe tronul Angliei. După o scurtă perioadă în care locuiește cu sora sa, Isabel și cu soțul acesteia, George, unul dintre frații regelui, Anne se căsătorește cu celălalt frate, Richard de Gloucester. Anne și Richard, împreună cu fiul lor, Edward, se retrag în nordul țării, la castelul Middleham și își fac apariția la curte doar la ocazii speciale.

Relațiile dintre rege și fratele său George se deteriorează din cauza reginei, Elizabeth Woodville, care este bănuită inclusiv de vrăjitorie. Isabel este otrăvită, George este acuzat de trădare și ucis, iar copiii lor sunt încredințați mătușii lor, Anne.

În 1483, regele Edward moare, regina Elizabeth Woodville se refugiază din nou în sanctuarul de la Westminster, iar Richard urcă pe tron. Visul lui Richard de Warwick se împlinește, în sfârșit: fiica lui, Anne, devine regina Angliei.

Povestea nu se termină însă aici.

Deși este un roman istoric, accentul cade mai ales pe trăsăturile personajelor, cu lumini și umbre, dar și pe relațiile dintre acestea. Nu lipsesc evident conflictele și intrigile politice și nu numai.

Viața Annei Neville și încercările prin care este nevoită să treacă arată statutul real al femeii și constrângerile la care era aceasta supusă în secolul al XV-lea.

 Lectură plăcută!

Publicitate

8 gânduri despre „Fiica eminenței cenușii de Philippa Gregory

  1. nu am citit Fiica eminente cenusii, urmeaza sa o incep, saptamana viitoare cred. Am citit insa Regina alba si Regina rosie din acest ciclu, dar si alte carti ale Philippei Gregory si mi se par extraordinare. Stiu ca dupa ce ma apuc de cartea asta o sa am acces la inca o latura a povestii si abia astept. Singurul lucru pe care il regret este ca au tradus un numar atat de mic din cartile Philippei in romana, in ciclul asta a mai aparut si cartea The White Princess, sper sa o traduca cat mai curand

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.