Crăciunul lui Poirot de Agatha Christie

Despre autoare:

Agatha Mary Clarissa, lady Mallowan, născută Miller, mai cunoscută ca Agatha Christie (1890 – 1976) a fost o scriitoare britanică de romane, povestiri și piese de teatru polițiste. Sub pseudonimul Mary Westmacott a scris și câteva romane de dragoste, mai puțin cunoscute și, după părerea mea, mai puțin reușite. Este unul dintre cei mai importanți autori de literatură polițistă și cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. A publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi, fiind autorul tradus în cele mai multe limbi.

Despre carte:

Hercule Poirot se implică din nou în investigarea unei crime care pare de nerezolvat. Crăciunul lui Poirot nu va fi unul liniștit, ci plin de mister, suspans și o crimă de rezolvat.

craciunul-lui-poirot_1_fullsizeCapitolele romanului sunt împărțite în zile, din 22 până în 28 decembrie. Membrii familiei Lee primesc scrisori de la tatăl lor, Simeon, care îi invită să-l viziteze de Crăciun. Sunt invitați și Stephen, fiul unui partener de-a lui Simeon și Pilar, nepoata acestuia. La fel și Poirot.

În Ajunul Crăciunului, Simeon își adună familia în biroul lui și, într-o conversație telefonică cu avocatul lui, anunță că vrea să-și schimbe testamentul. Apoi face aprecieri nu prea măgulitoare despre membrii familiei sale. După o cină tensionată, fiecare se retrage în alt colț al casei. Dintr-o dată se aud zgomote puternice și un țipăt inuman dinspre biroul lui Simeon Lee. Toți se reped la ușa lui, care este încuiată, așa că sunt nevoiți să o spargă. Înăuntru găsesc cadavrul lui Simeon, cu beregata tăiată, într-o baltă de sânge. Poirot începe să investigheze, face descoperiri după descoperiri și în cele rezolvă cazul.

Nu vreau să vă dezvălui mai multe, ca să nu vă răpesc nicio clipă de suspans.

Poți comanda cartea, cu reducere, aici.

Lectură plăcută!

Reclame

Un gând despre &8222;Crăciunul lui Poirot de Agatha Christie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.