„Copilul zânelor” de Philippa Gregory

copilul-zanelor-ordinul-dragonului-vol-1_1_fullsizeDespre autoare:

Philippa Gregory (n.1954, în Kenya) este o scriitoare britanică de romane și nuvele istorice. A studiat literatura și istoria la Universitatea din Sussex și are un doctorat în literatura secolului al XVIII-lea, la Universitatea din Edinburgh.

Înainte să se dedice scrisului, a lucrat ca jurnalist și producător la radio BBC.

În ciuda faptului că romanele sale au iscat unele controverse, ele au câștigat mai multe premii și se bucură de multă popularitate. Colaborează la mai multe ziare și reviste cu povestiri și recenzii și la posturi TV pentru realizarea unor documentare.

Conduce o fundație de caritate în Gambia, țară pe care a vizitat-o în 1993, cu prilejul documentării pentru unul dintre romanele sale.

A publicat până în prezent peste 20 de romane. Probabil cea mai celebră carte a sa este Surorile Boleyn, roman adaptat pentru televiziune de către BBC.

Este unul dintre autorii mei preferați.

Despre carte: 

Produs publicat în 2013 de Editura Polirom
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 256
ISBN: 978-973-46-3337-1

Copilul zânelor, de Philippa Gregorya apărut la Editura PoliromAcțiunea romanului se petrece în Italia anului 1453. Luca Vero, un tânăr în vârstă de șaptesprezece ani intră în rândurile unui ordin religios secret, Ordinul Dragonului și este trimis să găsească semne prevestitoare ale sfârșitului lumii.

Pentru început, el anchetează întâmplările neobișnuite dintr-o abație de pe domeniul lordului Lucretili. Acolo o întâlnește pe Isolda, o tânără închisă în mănăstire de fratele ei și acuzată de vrăjitorie.

Ei se confruntă cu cele mai mari temeri ale Evului Mediu: magia neagră, nebunia, vărcolacii. Este primul volum din seria „Ordinul Dragonului”. Sper ca apariția celorlalte volume să nu se lase prea mult așteptată.

Lectură plăcută!

4 gânduri despre „„Copilul zânelor” de Philippa Gregory

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.