Paznicul farului de Camilla Lackberg

Despre autoare:

Camilla Lackberg (n.1974) este o scriitoare suedeză de romane și nuvele polițiste. S-a născut în Fjallbacka, localitate în care-și va plasa multe din acțiunile romanelor sale și a început să scrie de la o vârstă fragedă. A absolvit Facultatea de Economie din Stockholm și, înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes autori suedezi contemporani, a lucrat mai mulți ani ca director de marketing. Cărțile sale s-au bucurat rapid de succes și au fost traduse în 33 de limbi.

Despre carte:

paznicul-farului_1_fullsizePaznicul farului este a șaptea carte din seria Fjallbacka. Mats Sverin, directorul financiar al primăriei este găsit împușcat în apartamentul său. Ancheta inspectorului de poliție Patrick Hedstrom dezvăluie că Sverin avea mai multe secrete (citește cartea dacă vrei să le afli :)).

În vecinătate se găsește chiar și o insulă cu secrete, Graskar, despre care se spune că este bântuită de spiritele celor morți.

Își dădu seama că strigătul slab al copilului venea dinspre malul mării. Își ridică fusta grea de lână și alergă stâncile care formau o creastă în mijlocul insulei. De acolo de sus îl văzu. Stătea lângă apei. se ținea de picior și plângea. Fugi într-acolo și se trânti lângă el.

Narațiunea este mult ramificată, descriind relațiile de familie și problemele personajelor. Anchetarea crimei se desfășoară parcă greoi, iar finalul a fost, pentru mine, imprevizibil.

Dacă vrei să citești cartea, o poți comanda aici.

Lectură plăcută!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.