3 cărți cu și despre familia Borgia

1. Sânge și splendoare de Sarah Dunant

Despre autoare: 

Sarah Dunant s-a născut la Londra, în 1950. A studiat istoria la Cambridge și, înainte să înceapă să scrie, a călătorit mult. După absolvire, a lucrat pentru BBC. În prezent, predă creative writing și colaborează cu recenzii la publicații importante. A scris romane polițiste, thrillere psihologice și romane istorice.

Despre carte: 

Produs publicat în 2013 de Humanitas Fiction
Colecția „Raftul Denisei”
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 512
ISBN: 978-973-689-657-6

O cronică a familiei Borgia, începând cu anul 1492, când cardinalul Rodrigo Borgia devine papa Alexandru al VI-lea. Un papă spaniol la Vatican e însă un prilej de nenumărate intrigi și controverse. El nu ezită să-și folosească chiar proprii copii, pe Cesare, Juan și Lucrezia, pentru a-și atinge scopurile. Lucrezia trece prin trei căsnicii, Juan este asasinat (posibil la ordinul fratelui său), iar Cesare renunță la roba de cardinal pentru a deveni un războinic necruțător.

Este o saga istorică interesantă, pe care era bine să o citesc înainte să văd serialul.

2. Borgia. Păcatele familiei de Sarah Bower

Despre autoare:

Sarah Bower este o scriitoare care a câștigat mai multe premii literare, a publicat în reviste de specialitate și are colaborări cu diverse universități. În prezent, locuiește la Hong Kong.

Despre carte: 

Produs publicat în 2013 de Editura Nemira
Colecția Damen Tango
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 704
ISBN: 978-606-579-610-2

Mister, aventură, intrigi, dragoste, toate se regăsesc în această poveste a unei tinere evreice, fugită cu familia din Spania Regilor Catolici (Isabela și Ferdinand) și ajunsă doamnă de onoare a Lucreziei Borgia. Aceasta se mărită cu cel de-al treilea (și ultimul) soț, Alfonso d’Este, iar Esther, devenită Violante, o însoțeste la Ferrara. Ea se îndrăgostește fără speranță de fratele Lucreziei, Cesare, cu care are și un copil.

Este un roman bine scris, cu personaje puternice, bine conturate, cu siguranță un roman de citit pentru cei interesați de familia Borgia. Un fel de continuare a romanului Sânge și splendoare.

Lucrezia Borgia

3. Lucrezia Borgia. Păcate din iubire de Jean Plaidy

Despre autoare:

Jean Plaidy este pseudonimul autoarei britanice Eleanor Hibbert, cunoscută și sub numele de Victoria Holt. Cărțile sale, multe îmbinând istoria și ficțiunea, s-au vândut în 14 milioane de exemplare în întreaga lume.

Despre carte: 

Produs publicat în 2014 de Editura Litera
Format: 140×210
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 378
ISBN: 978-606-686-790-0

Lucrezia Borgia, fiica unui papă cu viață aventuroasă și sora unui Cesare violent și răzbunător, este văzută de unii ca o tânără ingenuă și elegantă, de alții ca o criminală incestuoasă. Povestea începe odată cu cea de-a doua căsătorie a Lucreziei, cu Alfonso de Bisceglie, de care se îndrăgostește rapid și cu care speră să ducă o viață liniștită. Cesare Borgia decide, în schimb, altfel.

Deși sfâșiată de durere, Lucrezia pare o femeie capabilă să uite ușor și, la fel de ușor, să treacă de la un bărbat la altul. Cel de-al treilea ei soț, un alt Alfonso, d’Este, de data aceasta, nu pare prea impresionat de tânăra și frumoasa sa soție, pe care o privește doar ca pe o sursă de moștenitori. Lucrezia nu suferă prea tare și își găsește alinarea și dragostea în brațele altor bărbați.

Personajul care dă viață poveștii lui Jean Plaidy nu pare deloc diabolica Lucrezia Borgia, care nu se sfia să apeleze la cantarella dacă cineva nu îi era pe plac. Singurele umbre care planează asupra ei sunt cele legate de dragostea pe care o împărtășea cu fratele ei, Cesare, sau de sentimentele pe care le avea față de tatăl ei, papa Alexandru al VI-lea:

„Alexandru o iubea mai mult ca oricine, și ea îliubea pe el. Îl iubea cu înverșunare, cu paiune, așa că se întrebă: „o fi vreun blestem aruncat asupra familiei noastre, care face ca iubirea pe care o împărtășim să fie atât de intensă, încât vine un moment în viețile noastre în care trebuie să îi întoarcem spatele, să fugim de ea?””

Fascinante aceste puncte de vedere diferite, nu neapărat divergente, asupra unor personaje sau evenimente. Abia aștept următorul roman care să-i aibă ca protagoniști pe membrii familiei Borgia.

Cărțile pot fi comandate pe:

Elefant.ro

Libris.ro

Cartepedia.ro

Ce alte cărți despre familia Borgia ați citit?

Lectură plăcută!

2 gânduri despre „3 cărți cu și despre familia Borgia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.