Adevărul despre cazul Harry Quebert de Joël Dicker

Despre autor: 

Joël Dicker este un scriitor elvețian, născut în 1985, la Geneva. Este licențiat în drept. Cariera sa publicistică a început încă din copilărie. La vârsta de zece ani, a fondat revista lunară „La Gazette des Animaux”, a cărui redactor-șef a fost timp de șapte ani. La 20 de ani, a scris prima sa nuvelă, iar la 24 de ani, primul roman. A devenit celebru în 2013, când cartea sa Adevărul despre cazul Harry Quebert s-a vândut în aproape un milion de exemplare, numai în Franța. Romanul a fost tradus în 38 de limbi și a apărut în 50 de țări.

Despre carte:

Adevărul despre cazul Harry Quebert

Produs publicat în 2013 de Trei
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 650
ISBN: 978-973-707-753-0

Deși pe copertă scrie că este un roman care a obținut Premiul Academiei Franceze în 2012 și Premiul Goncourt a Liceenilor în același an, nu m-am apucat să-l citesc cu prea mult entuziasm. Numele autorului nu-mi spunea nimic, iar cele 644 de pagini mă cam descurajau. Nici coperta nu era prea ispititoare. Am uitat rapid de toate astea când am început să citesc. Este un roman noir, polițist, dar și roman psihologic, în același timp.

În vara anului 1975, Nola Kellergan, o adolescentă de 15 ani din New Hampshire dispare fără urmă. După 33 de ani, scriitorul Harry Quebert este acuzat de uciderea fetei. După ce acesta este arestat, tânărul scriitor Marcus Goldman începe propria anchetă pentru a-și ajuta mentorul și prietenul. Este depășit rapid de evenimente, începe să primească amenințări, iar editorul său îl presează să scrie o carte despre dispariția Nolei Kellergan. Este un roman cu multe răsturnări de situație, în care alternează planurile temporale (în principal, anii 1975 și 2008) și registrele stilistice. Acțiunea este alertă și personajele sunt bine conturate.

În final, Goldman reușește să răspundă la întrebarea: Ce s-a întâmplat în vara anului 1975? Răspunsul este însă unul neașteptat. De altfel, unul dintre sfaturile lui Harry Quebert pentru studentul său a fost ca ultimul capitol să fie cel mai bun.

Incredibil cum un scriitor atât de tânăr a reușit să scrie un roman atât de bun. Sper că vor urma și alte cărți, la fel de reușite.

Cartea poate fi comandată pe libris.ro.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.