Beneficiile uleiului de primula

descărcare

Ai un ten matur, obosit? Pielea ta se irită ușor? Unghiile tale se rup ușor? Poate că e timpul să încerci produsele cosmetice cu ulei de primula.

Uleiul de primula sau de luminița nopții (Evening Primrose) se extrage din semințele unei plante care aparține genului Oenothera. Planta este originară din America Centrala, dar cultivată și în alte zone cu climă temperată.

Uleiul de primula conține 25% acizi grași esențiali de tip omega 6 polinesaturați, cu efecte benefice multiple în organism. Mai conține vitamine (B și E), oligominerale, celuloză, aminoacizi.

Uleiul de primula are proprietăți calmante, hidratante, restructurante şi anti-rid, ajută la  regenerarea pielii și menține suplețea acesteia, protejează pielea împotriva factorilor externi, redă frumusețea și vigoarea unghiilor și părului.

Datorită acestor proprietăți, este recomandat pentru îngrijirea tenului matur, a pielii deshidratate, a unghiilor moi și casante precum și a părului uscat. Se recomandă și pentru ameliorarea eczemei atopice, a iritațiilor și a inflamației cronice.

Uleiul de primula se regăsește în compoziția mai multor produse cosmetice: creme, emulsii regenerante, uleiuri de masaj, uleiuri pentru unghii, măști pentru păr, etc.

 

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Beneficiile uleiului de primula&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s